El Regne Unit presentarà el pla fiscal el proper 31 d'octubre

El ministre d'Hisenda va haver de fer marxa enrere en el pla de reduccions d'impostos

Per

Bolsamania | 10 oct, 2022

El ministre d'Hisenda del Regne Unit, Kwasi Kwarteng, presentarà el seu pla fiscal a mitjà termini per reduir el deute públic britànic el 31 d'octubre que ve, segons informen diversos mitjans anglesos.

Si bé la idea inicial era presentar aquest full de ruta el proper 23 de novembre, l'agitació dels mercats financers en resposta al 'minipressupost' britànic van fer un tomb a la situació fins al punt que Kwarteng va haver de fer marxa enrere al seu pla de més de 40.000 milions de lliures en regals fiscals per a les rendes més altes del país.

El pla es publicarà abans de la propera decisió del Banc d'Anglaterra sobre els tipus d'interès, una exigència del president conservador del Comitè Selecte del Tresor del Parlament, Mel Stride, que havia expressat la seva preocupació per la necessitat que el Govern calmés els mercats i reduís la pressió a l'alça dels tipus d'interès que afecta les hipoteques de milions de propietaris.

"Després d'haver pressionat tant sobre això, acullo amb gran satisfacció la decisió de Kwasi Kwarteng. Si això s'ajusta als mercats, la reunió del Comitè de Política Monetària del 3 de novembre pot donar lloc a una pujada més baixa dels tipus d'interès. Important per a milions de titulars d'hipoteques", ha apuntat Stride en un comunicat emès aquest dilluns.

L'Oficina de Responsabilitat Pressupostària (OBR) també publicarà un informe juntament amb la declaració del ministre d'Hisenda britànic. Les previsions donaran una indicació de la salut de les finances del país.

Així mateix, la nova data permetrà a l'OBR fer "una avaluació en profunditat de l'economia i les finances públiques", va dir Kwarteng en una carta a Stride que el president del comitè va publicar a Twitter.

Últimas noticias