El Regne Unit fa marxa enrere en "gairebé totes" les mesures fiscals anunciades

El nou ministre d'Economia, Jeremy Hunt, ha anunciat una altra reorganització del pla econòmic

Per

Bolsamania | 17 oct, 2022

El Regne Unit farà marxa enrere en "gairebé totes" les mesures fiscals anunciades fa tot just tres setmanes. El nou ministre d'Economia, Jeremy Hunt, ha presentat una altra reorganització dels plans econòmics assegurant que l'eliminació de les mesures aprovades al seu minipressupost es fa "per brindar confiança i estabilitat".

"Continuarem amb l'abolició de l'impost de salut i assistència social", "ja no procedirem amb les retallades a les taxes d'impostos sobre dividends, la reversió de les reformes laborals fora de la nòmina, el nou esquema de compres sense IVA per a visitants fora del Regne Unit o la congelació de les taxes d'impostos sobre l'alcohol”, ha assenyalat Hunt.

Hunt també ha anunciat que es descarten els plans per reduir el tipus bàsic de l'impost sobre la renda, de manera que s'anul·la la rebaixa prevista del 20% al 19%. Així, la taxa es mantindrà indefinidament al 20% fins que les circumstàncies econòmiques permetin que es redueixi.

A més, es durà a terme una revisió sobre les ajudes a llars i empreses amb les factures d'energia a partir de l'abril del 2023. Al principi havien de durar dos anys. L'objectiu, segons el ministre d'Economia, és dissenyar un nou enfocament per estalviar diners als contribuents mentre es dirigeix ​​el suport als més vulnerables alhora que els suports es destinaran també a les empreses més afectades i incentivarà l'eficiència energètica.

Pel que fa a l'impost de societats, ha confirmat l'augment del 19 al 25%, segons havia previst l'anterior executiu de Boris Johnson.

El nou ministre d'Economia britànic ha comparegut aquest dilluns després de reunir-se amb el governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, i el director de l'Oficina de Gestió del Deute per informar-los d'aquests plans. Hunt va assumir el càrrec al capdavant del departament econòmic divendres passat, després de la cessió per part de la primera ministra, Liz Truss, de Kwasi Kwarteng.

"Com vaig prometre al cap de setmana, la nostra prioritat per prendre les decisions difícils que s'acosten sempre seran els més vulnerables i segueixo tenint molta confiança en les perspectives econòmiques a llarg termini del Regne Unit a mesura que complim la nostra missió de créixer", ha expressat Hunt.

A final de mes, el govern del Regne Unit anunciarà el pla fiscal complet.

La reacció als mercats no s'ha fet esperar. El gilt britànic a 30 anys cau gairebé 50 punts bàsics després dels comentaris de Hunt, mentre que la lliura puja un 0,8%, fins als 1,1264 dòlars. "L'enfocament de Jeremy Hunt de tranquil·litzar els mercats i restablir la confiança sembla que ha funcionat fins ara amb els rendiments dels gilt cotitzant a la baixa i la lliura esterlina pujant", assenyala Victoria Scholar, directora d'Inversions d'Interactive Investor.

"Encara que ens assabentem dels plans fiscals de Hunt, els signes d'interrogació sobre la despesa romanen fins que s'anunciï el pla fiscal a mitjà termini el 31 d'octubre, quan el canceller descriurà com planeja retallar la despesa pública per cobrir el dèficit pressupostari de milers de milions de lliures, cosa que genera preocupació sobre la perspectiva d'una nova era d'austeritat", afegeix.

Últimas noticias