El PMI de la Zona Euro compleix amb les expectatives dels 59,6 punts

L'índex es va mostrar en expansió durant els últims 55 mesos

Per

Bolsamania | 01 feb, 2018

Actualitzat : 15:47

"El sector manufacturer de la zona euro es manté a prop del seu màxim rècord al gener". Així inicia l'informe sobre el PMI de l’Eurozona, la consultora britànica IHS Markit per al primer mes de l'any 2018. El PMI final registra els 59,6 punts, complint amb el consens del mercat per aquesta dada.

La salut del sector manufacturer de la zona euro es manté amb molt bons resultats, tot i allunyar-se lleument dels màxims gairebé rècord des de 1997, registrats al desembre de l'any passat.

La puntuació de 59,6 punts va registrar la seva mínima de tres mesos al gener, i es va mantenir amb la seva expectació precedent, en expansió els darrers 55 mesos.

"El boom del sector manufacturer de la zona euro va continuar en ple apogeu al gener. La producció va créixer a una de les taxes més ràpides dels últims 20 anys de l'estudi, juntament amb un augment de les noves comandes gairebé sense precedents" escrivia a l’informe el cap d'economia i negoci de Markit, Chris Williamson.

Per països, la classificació va estar encapçalada pels Països Baixos amb 62,5 punts, el seu rècord històric, seguit d'Àustria amb 61,3 (mínima de tres mesos), Alemanya amb 61,1 (una dècima per sota del consens i mínima de tres mesos), Itàlia amb 59,0 (màxima en 83 mesos), França amb 58,4 (tres dècimes per sobre de les previsions i mínima de dos mesos), Irlanda amb 57,6 (mínima en tres mesos), Espanya amb 55,2 (mínima de quatre mesos) i Grècia amb 55,2 (màxima de 123 mesos).

La millora de les condicions operatives del sector manufacturer va tenir un impacte positiu en la confiança empresarial a causa de les contínues expansions de la producció, com de les noves comandes. Específicament, durant el primer mes de l'any, la confiança va augmentar a tots els països estudiats excepte a Alemanya i Àustria (malgrat les seves bones puntuacions).

"El boom del sector manufacturer de la zona euro va continuar en ple apogeu al gener. La producció va créixer a una de les taxes més ràpides dels últims 20 anys".

L'augment de les noves comandes registrat en tots els països estudiats, va correspondre tant a la demanda interna, com d'exportació, dels quals Espanya, Irlanda i Grècia van ser els països amb major increment en la demanda exterior.

Aquest fet, va fer reforçar la intenció d'augmentar la contractació, de la qual els Països Baixos, Àustria i Alemanya van aconseguir les alces més pronunciades. L'augment de capacitat va ser necessari de cara a la creixent acumulació de comandes pendents, que van augmentar per trenta-tercer mes consecutiu, un ritme de pujada només superat al novembre de 2016.

L'escassetat d'alguns inputs, superant la demanda a l'oferta, va inflar tant els preus cobrats com pagats. Aquests es van accelerar fins a la seva màxima dels últims 6 anys i mig, principalment per l'augment del preu del petroli, sumat a un major poder de fixació de preus per part dels proveïdors.

Últimas noticias