El PIB dels EUA s'alenteix: només creix un 3,5% durant el tercer trimestre

Enfront del 4,2% del trimestre anterior, encara que per sobre de les expectatives del mercat

Per

Bolsamania | 26 oct, 2018

Actualitzat : 15:20

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA es va desaccelerar durant el tercer trimestre, fins a situar-se al 3,5%, enfront del 4,2% del trimestre anterior. Aquesta dada millora les expectatives del mercat, que esperaven que es situés al 3,3%.

El creixement de l'economia nord-americana durant els últims dos trimestres és l'augment més ràpid de sis mesos consecutius en quatre anys. Les previsions apunten que l'economia dels EUA s'expandirà per sobre del 3% el 2018, cosa que no ha succeït des de 2005. Les perspectives per a 2019 són menys segures.

El president dels EUA, Donald Trump, sembla estar preparant-se per un creixement més lent el proper any, i ja ha culpat la Reserva Federal (Fed) de qualsevol desacceleració que pogués ocórrer. Per la seva banda, el president de la Fed, Jerome Powell, va deixar lar que vol seguir pujant els tipus a un ritme gradual, cosa que significa que el pròxim augment serà el desembre.

El PIB durant el tercer trimestre va reflectir les contribucions positives de les despeses de consum de personal, la inversió en inventaris privats, la despesa del govern i la inversió fixa no residencial, que van ser compensats en part per les contribucions negatives de les exportacions i els residencials fixos d’inversió. Les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, van augmentar després de disminuir durant el segon trimestre.

D'altra banda, els preus al consumidor van caure per sota de les expectatives. La inflació anual es va situar a l'1,7% enfront del 2,1% que estimaven els experts. Mentrestant, la dada subjacent, és a dir, la que exclou els preus d'aliments i energia, també va decebre en situar-se a l'1,6%, per sota de l'1,8% estimat.

Últimas noticias