El PIB del Regne Unit creix un 0,6% durant el segon trimestre

El creixement de l'economia britànica es va produir abans de la votació a favor del Brexit

Per

Bolsamania | 26 ago, 2016

Actualitzat : 14:37

L'economia britànica va créixer més del que estava previst el segon trimestre. Així ho revelen les dades del Producte Interior Brut (PIB) que s'han donat a conéixer aquest divendres, que va augmentar un 0,6% en el període comprès entre els mesos d'abril i juny. Tot i que s'haurà de veure com es comporta en els propers mesos, ja que aqueses dades es van produir abans de la votació a favor de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el conegut com 'Brexit'.

Encara no hi ha gaire dades que mostrin com ha reaccionat l'economia britànica al resultat del referèndum

Els experts havien pronosticat que el creixement del PIB seria del 0,4% en el segon trimestre, per la qual cosa les dades finals han superat les expectatives segons recull Financial Times. A més, encara que encara no hi ha massa dades que mostrin com ha reaccionat l'economia britànica al resultat del referèndum celebrat el passat 23 de juny, la veritat és que les poques referències que s'han conegut vaticinen que està aguantant relativament bé.

Per exemple, estan les dades de vendes detallistes, que van pujar un 1,5% al juliol ja que els compradors es van mantenir imperturbables malgrat la volatilitat del mercat després del 'Brexit'. Així mateix, la compra i venda d'habitatges també va aconseguir mantenir-se al juliol malgrat que els analistes havien pronosticat una caiguda dels preus. No obstant això, les dades de les enquestes han estat menys optimistes. En concret, l'índex de gestors de compres que recull l'activitat en el sector serveis de Regne Unit va patir una forta deterioració al juliol.

El creixement de l'economia britànica en el segon trimestre va superar, a més, amb escreix el de la zona euro, que va créixer només un 0,3% entre abril i juny llastrat per l'estancament de les economies de França i Itàlia.

CAIGUDA DEL PIB AL TERCER TRIMESTRE

Encara que les dades poden no ser tan bones d'aquí en endavant. Els analistes de Barclays han explicat en una nota que esperen que l'economia de Regne Unit "es contregui a partir del tercer trimestre, acusant així el resultat del referèndum". En opinió d'aquests experts, les empreses frenaran les inversions i la contractació "fins que tinguin una major claredat sobre el futur del paper del Regne Unit en la UE i la resta del món".

A més, diuen que perllongar durant més temps la incertesa, quelcom que està fent el Govern de Theresa May, que encara no ha activat l'article 50 del Tractat de Lisboa, un pas necessari per engegar el procés per abandonar la UE. Amb aquest panorama, els analistes de Barclays esperen que l'economia de Regne Unit es contregui a un 0,4% en el tercer trimestre i a un 0,3% en el quart trimestre de 2016, abans d'estabilitzar-se durant el 2017.

Últimas noticias