El PIB del Regne Unit creix al segon trimestre un 0,2% gràcies a la producció

Les dades del primer trimestre es van revisar a l'alça i situen ara l'avenç econòmic al 0,3%

Per

Bolsamania | 29 set, 2023

Actualitzat : 11:51

El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va créixer el segon trimestre un 0,2% gràcies a l'impuls del sector manufacturer, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS), que ha revisat a l'alça les xifres del primer trimestre, un període en què l'economia britànica va registrar un avanç del 0,3%.

En detall, entre abril i juny, el creixement durant l'últim trimestre va estar impulsat per un augment de l'1,2% al sector de producció, on hi va haver augments en 9 dels 13 subsectors. Per part seva, el sector servei no hauria mostrat creixement durant aquest període.

D'aquesta manera, el PIB britànic ja està un 1,8% per sobre de l'últim trimestre del 2019, abans de l'inici de la pandèmia de COVID-19.

"Les nostres noves estimacions indiquen un exercici més sòlid per a les empreses professionals i científiques a causa de la millora de les fonts de dades. Mentrestant, l'atenció sanitària va créixer menys a causa de nova informació gairebé en temps real que mostra el cost de la prestació de serveis", ha assenyalat l'economista en cap de l'ONS, Grant Fitzner.

L'ONS també ha revisat a l'alça les dades de l'any passat. Ara s'estima que el PIB del Regne Unit ha augmentat un 4,3% el 2022, enfront d'una primera estimació del 4,1%.

"L'exercici de l'economia del Regne Unit durant i des de la pandèmia de la covid-19 sembla molt millor arran de les revisions dels comptes nacionals", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics. "Per ara, això significa que el Regne Unit ja no és l'endarrerit del G7".

De cara al futur, continuen pensant que s'evitarà una recessió al segon semestre d'aquest any. "El ritme d'augment dels preus al consumidor s'ha desaccelerat substancialment, cosa que ha elevat la confiança. Si bé el creixement dels salaris es desaccelerarà a mesura que la capacitat ociosa del mercat laboral continuï augmentant gradualment, és probable que no caigui tan abruptament com la inflació. Mentrestant, la incertesa econòmica és relativament baixa en comparació amb els estàndards dels últims anys”.

Estimen que la despesa de les empreses s'hauria de mantenir bé. "El creixement del PIB es veurà recolzat en el tercer i quart trimestre per una major atenuació de les vagues al sector públic. En conseqüència, esperem modestos augments intertrimestrals del PIB del 0,1% al tercer trimestre i del 0,3% al quart trimestre", conclouen.

Últimas noticias