El PIB de l'Eurozona creix un 12,5% durant el tercer trimestre, una dècima menys del que s'estimava

Registra una caiguda del 4,3% en comparació amb el tercer trimestre del 2019

Per

Bolsamania | 08 des, 2020

Actualitzat : 16:21

El PIB de la zona euro va experimentar una expansió rècord del 12,5% durant el tercer trimestre del l'any, després de la caiguda de l'11,7% durant el segon trimestre i de la contracció del 3,7% durant els tres primers mesos del 2020, segons la tercera lectura de la dada realitzada per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

L'oficina ha rebaixat de nou la seva estimació. A la primera previsió, considerava que el PIB havia crescut un 12,7%, que després va rebaixar al 12,6% en la seva segona projecció de la dada. D'aquesta manera, aquest dimarts l'ajust ha arribat a ser de dues dècimes davant la previsió inicial.

Malgrat les dades intertrimestrals, el PIB de la zona euro va registrar una caiguda del 4,3% en comparació amb el tercer trimestre del 2019, una dècima menys que l'estimació anterior.

El PIB conjunt dels Vint-i-set va experimentar també una expansió rècord de l'11,5% durant el tercer trimestre del 2020. A l'igual que la dada de l'Eurozona, en aquesta tercera estimació s'ha revisat una dècima a la baixa. Durant el segon trimestre, l'economia de la UE es va contraure un 11,3%, mentre que durant el primer el descens va ser del 3,3%.

En comparació amb el tercer trimestre del l'any passat, l'economia dels Vint-i-set era un 4,2% inferior, una dècima menys que la projecció prèvia.

Entre els països de la UE, França va registrar el major repunt del PIB durant el tercer trimestre, amb un creixement del 18,7%, després de contreure un 13,8% entre abril i juny. Per darrere es van situar Espanya, amb un increment del 16,7%, després d'una caiguda del 17,8% durant el segon trimestre, i Itàlia, que va créixer un 15,9%, després d'haver baixat un 13%. Els països que van registrar un menor creixement van ser Grècia (+2,3%), Estònia i Finlàndia (+3,3% ambdues) i Lituània (+3,8%).

En comparació amb el tercer trimestre del l'any passat, Grècia va liderar les caigudes, amb un descens de l'11,7%, per davant de França (-10%), Croàcia (-10%) i Malta (-9,2%).

La reactivació de l'economia europea durant el tercer trimestre va permetre una acceleració de l'ocupació a la regió, amb un creixement de l'1% trimestral del nombre de persones ocupades a la zona euro i del 0,9% a la Unió Europea, cosa que representa el major augment de tota la sèrie històrica, després de les caigudes del 3% a la zona euro i del 2,8% a la UE observades durant el segon trimestre del 2020.

En comparació amb el mateix trimestre del 2019, l'ocupació acumula un retrocés del 2,3% a l'Eurozona i del 2% en el conjunt de la UE.

Últimas noticias