El PIB de la zona euro va créixer un 0,6% al primer trimestre, el doble del previst

En comparació amb el primer trimestre del 2021, el PIB de la zona euro va créixer un 5,4%, segons Eurostat

Per

Bolsamania | 08 jun, 2022

Actualitzat : 12:51

L'economia de la zona euro va créixer al primer trimestre del 2022 el doble del previst anteriorment. Entre el gener i el març, el producte interior brut (PIB) va registrar una expansió del 0,6% enfront del quart trimestre de l'any passat. En comparació amb el primer trimestre del 2021, el PIB de la zona de l'euro va créixer un 5,4%, taxa que suposa una acceleració de set dècimes, segons l'última estimació publicada per Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària.

A tot la Unió Europea (UE), el PIB va registrar un creixement el 0,7% entre el gener i el març, tres dècimes més del que s'estimava, mentre que en comparació amb el primer trimestre del 2021, l'expansió econòmica va ser del 5,6 %.

Per països, Irlanda (+10,8%) va registrar el major increment del PIB en comparació amb el trimestre anterior, seguida de Romania (+5,2%) i Letònia (+3,6%). Es van observar descensos a Suècia (-0,8%), França (-0,2%) i Dinamarca (-0,1%).

Durant el primer trimestre del 2022, la despesa de consum final de les llars va disminuir un 0,7% a la zona euro i un 0,5% a la UE. La formació bruta de capital fix va augmentar un 0,1% a la zona euro i un 0,7% a la UE. Les exportacions van augmentar un 0,4% tant a la zona euro com a la UE, mentre que les importacions van disminuir un 0,6% a la zona euro i un 0,2% a la UE (després d'un +4,7% i un +4,2%).

La despesa de consum final de les llars va tenir contribucions negatives al creixement del PIB tant a la zona euro com a la UE (-0,3 punts percentuals a les dues zones). La contribució de la formació bruta de capital fix va ser insignificant per a la zona euro i positiva per a la UE (0 i 0,1 punts, respectivament). Les aportacions del saldo exterior van ser positives (0,4 punts per a la zona euro i 0,2 punts per a la UE). Les aportacions de la variació d'existències van ser positives per a les dues zones (0,6 punts per a la zona euro i 0,7 punts per a la UE).

D'altra banda, segons les xifres desestacionalitzades, els volums del PIB a la zona euro i la UE van ser un 0,8% i un 1,5%, respectivament, superiors al nivell registrat al quart trimestre del 2019, abans del brot de COVID-19.

Últimas noticias