El PIB de la zona euro rebota al 0,4% durant el primer trimestre
En el conjunt de la Unió Europea l'economia va créixer un 0,5%
L'economia de la zona euro va registrar un creixement del 0,4% durant els tres primers mesos de 2019, i ha duplicat així el ritme d'expansió del 0,2% observat durant l'últim trimestre de l'any passat, mentre que en el conjunt de la Unió Europea el PIB va créixer un 0,5%, enfront del 0,3% del quart trimestre, segons la segona estimació de la dada publicada per Eurostat.
Per la seva banda, entre gener i març el PIB de l'Eurozona va créixer un 1,2% en termes interanuals, sense canvis respecte al trimestre precedent, mentre que l'economia dels Vint-i-vuit va mantenir la seva expansió a l'1,5%.
El rebot del creixement de la zona euro reflecteix l'acceleració del ritme d'expansió a Espanya, on el PIB va créixer un 0,7%, enfront del 0,6% del trimestre anterior, així com d'Alemanya, la economia de la qual va créixer un 0,4 % durant els tres primers mesos de 2019, després d'estancar-se durant el quart trimestre de 2018.
Així mateix, França, segona major economia de l'euro, va estabilitzar el seu ritme d'expansió al 0,3%, i va mantenir el mateix creixement trimestral per tercer trimestre consecutiu, mentre que Itàlia, la tercera major economia de la zona euro, va sortir de la recessió amb un creixement del 0,2%.
Entre tots els països de la UE amb dades disponibles, les majors taxes de creixement durant el primer trimestre van correspondre a Hongria (1,5%), per davant de Polònia (1,4%,) i de Romania (1,3%), mentre que, per contra, Letònia va registrar una contracció de tres dècimes del seu PIB, l'únic membre dels Vint-i-vuit on es va veure caiguda en la seva activitat entre gener i març.
Segons els experts de Phanteon Macroeconomics, "els principals països de la zona de l'euro van proporcionar forts vents de cua a l'economia", tot i que el creixement també s'ha mantingut fort a les economies més petites. De cara al futur, "ens preocupa que la inversió es vegi afectada durant el segon trimestre, cosa que provocaria una desacceleració", conclouen.