El PIB d'Alemanya es contreu un 1,8% el primer trimestre, més del que es preveia

En termes interanuals, l'economia alemanya va caure un 3,1%

Per

Bolsamania | 25 mai, 2021

L'economia alemanya es va contraure durant el primer trimestre més del que s'esperava i més del que es va informar a la primera publicació, segons ha comunicat aquest dimarts l'oficina d'estadística alemanya Destatis.

El PIB va caure un 1,8% respecte al trimestre anterior, segons la segona estimació per al trimestre de Destatis. Aquest descens va ser més gran que les expectatives dels economistes d'una contracció de l'1,7%.

El PIB es va contraure un 3,1% interanual durant el primer trimestre. Aquesta xifra es compara amb una contracció del 3,0% en l'estimació preliminar. Els economistes enquestats havien previst una contracció del 3,0%.

Després que l'economia alemanya es recuperés una mica durant la segona meitat de 2020, registrant un creixement del 8,7% durant el tercer trimestre i del 0,5% durant el quart, la crisi del coronavirus va provocar un nou descens dels resultats econòmics a principis de 2021, segons Destatis.

"Les contínues, i en part intensificades, restriccions imposades per contenir la pandèmia de coronavirus van tenir un impacte particularment marcat en la despesa de consum final de les llars a principis d'any", ha dit l'oficina d'estadística alemanya.

Durant el primer trimestre, el consum de les llars va baixar un 5,4%, un cop corregits els preus i les variacions estacionals i de calendari. La despesa en consum final de les administracions públiques va ser lleugerament superior al del trimestre anterior, amb un augment del 0,2%.

El comerç exterior va augmentar a principis d'any. No obstant això, l'augment del 3,8% de les importacions de béns i serveis durant el primer trimestre va ser notablement més gran que l'augment de l'1,8% de les exportacions.

Últimas noticias