El petroli retrocedeix un 4,5% des dels màxims aconseguits el dimarts

El barril Brent va aconseguir el seu nivell més alt en 18 mesos

Per

Bolsamania | 04 gen, 2017

El petroli segueix provant la fortalesa de l'acord entre l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP) i els no-OPEP després d'haver caigut un 4,5% des dels màxims de 18 mesos aconseguits durant la jornada del dimarts. El barril Brent es negocia a 55,6 dòlars en el matí del dimecres, encara per sota dels més de 58 que va aconseguir cru en l'última sessió.

Impulsats ​​pels mitjans de comunicació locals que Kuwait, que asseguraven que el país s'adheria a l'acord de l'OPEP, el Brent es va elevar per sobre dels 58 dòlars. No obstant això, la retallada de 130.000 barrils aportat no va ser suficient per frenar les caigudes, i el petroli es va deixar un 4,5% després de conèixer-se que Iran podria augmentar considerablement la seva producció.

Els mercats segueixen preguntant-se si els països implicats compliran amb l'acord de retallada de producció de petroli. Després l'entrada en vigor del pacte aquest diumenge, s'inicia un període de sis mesos en el qual els productors hauran d'eliminar gairebé 400 milions de barrils del mercat. En aquest temps, l'OPEP es va comprometre el 30 de novembre a retallar la seva oferta en 1,2 milions de barrils diaris, mentre que el pacte aconseguit el 10 de desembre amb els països externs al càrtel hauria d'esborrar 600.000 barrils diaris més del mercat.

El que sobre el paper deixa unes expectatives per al cru a l'entorn dels 60-65 dòlars per barril, perd força si països exempts de complir-ho, com Iran, eleven la seva producció compensant la retallada duta a terme per la resta de països. Diversos mitjans de comunicació a Teheran van informar el dimarts que 29 empreses europees i asiàtiques -encara que no grups nord-americans- havien estat seleccionades per participar en les licitacions previstes per aquest any per desenvolupar reserves de petroli i gas a Iran. Entre elles es trobaven Royal Dutch Shell, Total, la italiana ENI, Gazprom de Rússia i Lukoil, les empreses xineses CNPC i Sinopec i la firma malaya Petronas.

Amb les cartes sobre la taula, Trump i l'Iran es presenten com els principals esculls per aconseguir elevar el preu del petroli. El nou president nord-americà ja va dir que vol potenciar la seva producció nacional, encara que els analistes de la firma japonesa Nomura assenyalaven al desembre que tot dependrà del la velocitat de reobertura de pous petrolífers.

Últimas noticias