El patrimoni dels grans fons de pensions cau per primera vegada des de 2008

El volum d'actius dels 300 fons més grans del món es redueix un 3% el 2015

Per

Bolsamania | 06 set, 2016

Actualitzat : 12:24

El patrimoni dels 300 fons de pensions més grans del món es va situar el 2015 en 14,8 bilions (milions de milions) de dòlars, uns 13 bilions d'euros, després de disminuir un 3% respecte a l'any anterior. Aquest descens és el primer des de l'inici de la crisi financera internacional.

Així ho mostren les dades de l'informe P&I/Willis Towers Watson Global 300, que recorda que malgrat aquesta variació, aquests vehicles acumulen un increment del volum d'actius gestionats del 19% des de 2008.

Els 300 fons de pensions més grans representen al voltant del 42% del patrimoni total en aquest tipus de vehicles

Aquests 300 fons representen al voltant del 42% del patrimoni total en aquest tipus de vehicles. Segons l'estudi, el volum d'actius va disminuir en totes les categories excepte en els plans mixtos, que van experimentar un increment del 14%. Així, el patrimoni dels plans de prestació definida caure un 5%, els d'aportació definida un 2% i els de reserva un 0,3%.

Els Estats Units continua sent el país amb major patrimoni en fons de pensions, representant al voltant del 38% del mercat, mentre que el Japó ocupa la segona posició amb un 12%. Els segueixen Holanda i el Regne Unit, amb un 6% i un 5%, respectivament.

ELS EUA, LÍDER CLAR

L'estudi mostra que durant els últims cinc anys van entrar 27 nous fons al rànquing, sent els Estats Units (amb deu fons) el que més va contribuir seguit del Regne Unit, Corea del Sud, Rússia, Austràlia, França, el Perú, Vietnam i Itàlia. Durant el mateix període, Mèxic va ser el que va registrar una caiguda en la classificació, amb la pèrdua de quatre fons, seguit de Suïssa, Alemanya i el Japó, que van perdre tres fons cadascun. Els Estats Units té el major nombre de fons en l'estudi (131), seguit del Regne Unit (27), el Canadà (19), Austràlia (16), el Japó (15) i Holanda (12).

"Les contínues fluctuacions del valor dels actius juntament amb l'augment de les obligacions expliquen el complicat que s'ha convertit per als fons assolir els seus objectius", argumenta David Cienfuegos, director d'inversions de Willis Towers Watson España. "Els grans inversors poden trobar certs avantatges en un entorn d'inversió volàtil, complex i ambigu mitjançant l'increment de l'efectivitat organitzacional per a la millora en la presa de decisions. Un adequat nivell de govern en matèria d'inversions és el determinant clau per obtenir aquest avantatge competitiu necessari per a optimitzar les carteres i tenir èxit en la consecució d'objectius", afegeix.

Els països amb més pes en el rànquing

Els 40 fons de pensions més grans

Últimas noticias