El nombre d'hotels a la venda es dispara gairebé un 27% en un any a tot Espanya

Balears, Màlaga, Girona, Alacant i Barcelona són les províncies on més establiments anuncien

Per

Bolsamania | 12 set, 2023

El nombre d'hotels en venda es dispara gairebé un 27% en un any a tot Espanya, amb les Balears, Màlaga, Girona, Alacant i Barcelona com les províncies on s'anuncien més establiments, segons els anuncis publicats en idealista.

Segons les dades d'idealista, a finals d'agost s'anunciaven a la plataforma 1.346 immobles amb llicència hotelera, xifra que suposa un increment de 286 unitats respecte al mateix mes de l'any passat.

Totes les províncies espanyoles comptaven amb unitats en venda, excepte les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. En concret, les Balears, Màlaga i Girona compten almenys amb un centenar d'hotels al mercat, seguides d'Alacant (91 immobles), Barcelona (87) i Granada (74). Per contra, Àlaba només té dues unitats disponibles, i La Rioja, Ourense i Biscaia, tenen cinc hotels en venda en cada cas.

A més, més d'una dotzena de capitals registren un augment d'almenys el 50% en el nombre d'establiments amb llicència hotelera a la venda respecte a l'any passat.

Gairebé una trentena de províncies han registrat un augment superior a la mitjana nacional, entre les quals hi ha Múrcia (55,6%), Alacant (49,2%), València (41,7%), Barcelona (40,3%) o Santa Cruz de Tenerife (31,6%), mentre que nou més han perdut estoc l'últim any, com Còrdova (-5,3%), Toledo (-9,1%), Càceres (-10%), Madrid (-17,3) i Almeria (-19%).

Els tres descensos més importants del volum d'establiments amb llicència hotelera en venda l'últim any els han protagonitzat Terol, Sevilla i Conca, amb caigudes superiors al 30%.

Últimas noticias