El MWC supera l'independentisme i busca prorrogar després de 2023
Els assistents pressionen l'organització del certamen per seguir a Barcelona, tot i la incertesa política
Ni la política municipal d'Ada Colau, ni les repetides vagues dels transports públics, ni la guerra del taxi ni l'independentisme. Res ha acabat amb l'idil·li que mantenen l'organització del Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, que han reafirmat vots a les portes de l'edició de 2019 i busquen prorrogar la seva relació més enllà de 2023, quan acaba l'actual contracte en vigor.
L'ajuntament de la ciutat té lligat el MWC per cinc edicions més, però el fantasma de l'abandonament de la capital catalana per una altra ciutat com París és un assumpte recurrent durant els últims anys. I com ja és gairebé tradició a les portes d'un esdeveniment que mou anualment més de 470 milions d'euros i acull més de 107.000 visitants, l'assumpte de la seva permanència ha tornat a posar-se en la palestra fins al punt que la Generalitat ha hagut de intervenir per calmar els ànims.
El cap del Govern, Quim Torra, ha dit que Catalunya està preparada per al MWC, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha afegit que és un projecte a llarg termini a la regió, en estar ja programades fins 2023 les edicions: "No hem de patir perquè el MWC se’n vagi de Barcelona", que se celebra a Fira de Barcelona.
Els nervis, els ha tornat a deslligar el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que en una arrencada de sinceritat ha reconegut que el certamen va estar a punt d'abandonar la Ciutat Comtal l'any passat. El referèndum l'1 d'octubre de 2017 i la incertesa política que es va desencadenar a la regió, que va originar una fuita d'empreses sense precedents, va provocar que l'entitat organitzadora del congrés de les noves tecnologies es plantegés unir-se a l'èxode.
De fet, durant els actes de presentació de l'onzena edició, celebrats aquest dimecres, ha reconegut que tenien un pla B en marxa, i l'entitat organitzadora va preparar el 2018 dues ubicacions alternatives a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona per traslladar el congrés fora d'Espanya si calia pel context polític a Catalunya.
ELS ASSISTENTS PREFEREIXEN BARCELONA
Hoffman ha explicat que va ser la preferència dels assistents per Barcelona com a capital internacional de la telefonia mòbil i les noves tecnologies un dels esperons per a la permanència. L'organització del MWC va realitzar l'any passat una enquesta entre els seus assistents en què preguntava sobre la millor ciutat per acollir l'esdeveniment: el 80% van afirmar que preferien Barcelona per sobre de qualsevol altra.
Per tant, aquesta predilecció convida a pensar que després del 2023 la capital catalana seguirà sent la seu d'un dels majors certàmens tecnològics del món. "Vull seguir portant el meu congrés a Barcelona", ha declarat Hoffman, tot i que ha apuntat que "encara no ens hem plantejat què passarà a cinc anys vista".
De moment, la ciutat encara el congrés de 2019 amb la crisi del taxi a l'esquena, encara que amb la paradoxa que la capital mundial de les tecnologies mòbils no comptarà amb Uber i Cabify, que abandonen la ciutat l'1 de febrer. S'espera un ple total d'hotels amb la previsió de 107.000 assistents, 2.400 expositors i un impacte econòmic en turisme, restauració i serveis de 473 milions d'euros.