El Japó supera a la Xina com a principal creditor dels EUA

La segona economia mundial redueix la seva cartera de bons nord-americans en 41.300 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 16 des, 2016

Actualitzat : 11:12

El Japó ha superat a la Xina, la segona economia mundial, com a principal creditor dels Estats Units. Les reserves de bons del Tresor nord-americans de la Xina van caure al seu nivell més baix en sis anys, mentre que el ritme de caiguda per als nipons ha estat més baix durant els últims anys.

L'últim informe mensual del Departament del Tresor de la Xina ha mostrat una caiguda de 41.300 milions de dòlars durant el mes d'octubre, per deixar les reserves totals en 1,12 bilions de dòlars. El Banc Popular de la Xina segueix compromès a sostenir la seva divisa, el yuan, encara que això no està sent a cost zero. La forta fugida de capitals que està sofrint la major economia asiàtica està obligant al govern a desfer-se de gran part de les seves reserves, que llancen la dada més baixa des de juliol de 2010.

La cartera creditora del Japó també ha caigut per tercer mes consecutiu, encara que a un ritme molt menor que el de la Xina. Durant el passat mes d'octubre, el país del sol naixent va reduir el seu 'portfolio' en 4.500 milions de dòlars, per deixar un balanç total de bons nord-americans d'1,13 bilions de dòlars.

Les reserves estrangeres de la Xina, el país amb les majors reserves mundials, van disminuir per cinquè mes consecutiu al novembre fins als 3.050 milions de dòlars, el seu el més baix des de març de 2011, hagut de principalment al suport del iuan.

L'informe, que també conté dades sobre els fluxos internacionals de capital, va mostrar una compra externa neta de valors a llarg termini per un total de 9.400 milions de dòlars durant el mes d'octubre.

Els inversors internacionals es van desfer d'un total de 63.500 milions de dòlars en bons del Tresor nord-americà a l'octubre, mentre que van comprar un deute net de 4.500 milions de dòlars, 20.500 milions de dòlars en accions i 32.400 milions de dòlars bons d'agència.

Últimas noticias