El Govern tornarà el 50% restant de la paga extra als funcionaris en la nòmina del mes d’abril
Afecta l’Administració general de l’Estat i el Ministeri de Justícia
Actualitzat : 17:29
El Govern tornarà en la nòmina del mes d'abril la meitat de la paga extra suprimida l'any 2012. Aquesta mesura afectarà tots els funcionaris de l'Administració general de l'Estat i els del Ministeri de Justícia, segons ha anunciat el sindicat del CSIF.
Així ho ha traslladat al sindicat durant el matí d'aquest dimarts la Direcció General de la Funció Pública, dependent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, cosa de la qual s'ha felicitat el CSIF i que ha atribuït a les «gestions intensificades» d’aquests últims mesos perquè el Govern complís el seu compromís. No obstant això, al sindicat no estan totalment satisfets amb la mesura, ja que encara hi ha comunitats autònomes i ajuntaments que tenen pendent aquesta devolució, per la qual cosa demanen que s’universalitzi en tots els nivells de la funció pública, igual que va passar quan es va eliminar, assenyala Europa Press.
El sindicat anuncia que no «desistirà» fins que la paga extra sigui retornada a totes les comunitats i els executius locals, i que continuarà lluitant contra «altres retallades com els descomptes en la nòmina per baixa mèdica i, per descomptat, la devolució del poder adquisitiu devaluat al voltant d'un 30 per cent al llarg dels últims 5 anys».
AL GENER DEL 2015 SE’N VA RETORNAR EL 25%
L'Executiu va tornar al gener del 2015 el 25% de l'extra de Nadal suprimida el 2012 i, posteriorment, a l'octubre va ingressar als funcionaris un 26,23% més de la paga –equivalent a 48 dies–, i aleshores ja es va comprometre a retornar al llarg d’aquest 2016 gairebé el 50% restant.
MONTORO HO VA ANUNCIAR
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va indicar aleshores que el desemborsament es faria, en principi, en dues parts, i també d'acord amb les disponibilitats pressupostàries, i va destacar que el Govern estava complint el seu compromís de devolució de la paga extra suprimida en el pitjor moment de la crisi econòmica, al mateix temps que va agrair als funcionaris l'esforç dut a terme. El cost de la devolució de gairebé el 50% de l'extra pendent podria rondar els 450 milions d'euros, ja que a la devolució del 25% l'Estat hi va destinar uns 230 milions d'euros, informa Europa Press.
LES CRÍTIQUES DE CCOO i UGT
No obstant això, malgrat que CCOO i UGT s'han alegrat de la notícia, han acusat el Govern d'haver iniciat la campanya electoral amb aquesta mesura, que s'ha comunicat als sindicats telefònicament. CCOO, en un comunicat del qual es fa ressò Europa Press, ha atacat «durament» la forma de procedir del Ministeri d'Hisenda, al qual ha acusat de decretar l'inici de la campanya electoral amb aquesta mesura, i ha recordat que als funcionaris «els tornen el que els havien pres».
Per la seva banda, UGT ha dit que el Govern de Mariano Rajoy «instrumentalitza els empleats públics, les seves nòmines i els seus drets per treure més rèdit electoral».