El Govern espanyol aprovarà una llei per limitar el preu del lloguer a grans propietaris

Tindrà com a referència el preu dels contractes a zones de mercat tensionat

Per

Bolsamania | 05 oct, 2021

El Govern espanyol aprovarà una Llei d'Habitatge que limitarà el preu de l'lloguer a grans propietaris, segons ha confirmat l'Executiu de coalició liderat pel Partit Socialista (PSOE) i recolzat per Unides Podem.

L'acord més important d'aquesta Llei d'Habitatge, que serà aprovada durant les pròximes setmanes, serà la inclusió d'una regulació que permetrà baixar el preu dels lloguers als habitatges de grans propietaris, que han quedat definits com tots els que tinguin en propietat 10 habitatges o més.

A més, es retiraran els privilegis fiscals als grans tenidors d'habitatge, com ara als fons d'inversió.

Aquesta regulació tindrà com a referència el preu dels contractes a zones de mercat tensionat, que generalment inclouen les grans ciutats com Madrid i Barcelona i les principals capitals de cada província.

Un altre aspecte important és que la llei preveu incentius fiscals perquè els petits propietaris d'habitatge tampoc pugin el preu dels seus lloguers, amb l'objectiu de controlar els preus.

A més, la futura legislació inclourà un recàrrec de fins al 150% per a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), en el cas dels habitatges buits. Aquest recàrrec podrà ser aplicat pels ajuntaments, competents en el cobrament d'aquest impost.

D'altra banda, la Llei se centrarà en promoure el parc públic d'habitatge, ja que es realitzarà una reserva del 30% de totes les promocions per a habitatge protegit. A més, la meitat d'aquesta proporció, el 15%, es destinarà a lloguer social.

Últimas noticias