El Govern obre el termini per demanar les ajudes del Renove, dotat de 250 milions

Podran beneficiar-se de les subvencions els vehicles comprats a partir del 16 de juny

Per

Europa Press | 20 oct, 2020

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme posarà en marxa a partir de les 10.00 hores del matí d'avui l'aplicació per rebre les ajudes del Pla Renove per a la compra de vehicles més eficients.

Dotat amb 250 milions d'euros i gestionat pel Departament dirigit per Reyes Maroto, aquest pla ofereix ajudes d'entre 300 i 4.000 euros per a l'adquisició d'un automòbil a canvi de retirar-ne un d'antic.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és impulsar la demanda de vehicles, paralitzada per les mesures de confinament posades en marxa per frenar la propagació del coronavirus, al mateix temps que també pretén activar la producció de les plantes espanyoles.

Aquest dimarts s'ha posat en marxa el sistema telemàtic de gestió de sol·licituds i la reserva de l'ajuda estatal corresponent, però s'hi poden acollir tots aquells interessats que hagin comprat un vehicle des del 16 de juny d'enguany, sempre que compleixin els requisits.

D'aquesta manera, segons càlculs de la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto), fins avui uns 135.000 vehicles ja adquirits podran veure's beneficiats per les subvencions de l'Executiu.

REQUISITS I AJUDES

Els 250 milions d'euros del Renove es destinaran a ajudes a l'adquisició dels models més eficients, però sota un principi de "neutralitat tecnològica", de manera que també se subvenciona la compra de models de combustió (dièsel i gasolina).

La compra de turismes amb etiqueta ambiental 'Zero' per part de particulars o autònoms se subvencionarà amb 4.000 euros, mentre que si es compra un model 'Eco' es rebran entre 600 i 1.000 euros i entre 400 i 800 euros si s'adquireix un cotxe amb etiqueta 'C' (combustió).

En el cas de les pimes, les ajudes són de 3.200 euros per als 'Zero', d'entre 500 i 800 euros per als 'Eco' i d'entre 350 i 650 euros per als 'C', mentre que les grans empreses rebran 2.800 euros en el primer cas, entre 450 i 700 en el segon i entre 300 i 550 euros en el tercer.

Per poder sol·licitar les ajudes d'aquest pla, els turismes adquirits no podran tenir un preu de més de 35.000 euros. A més, el programa contempla la implicació del sector mitjançant un descompte obligatori i equivalent de la mateixa quantia que l'ajuda estatal, excepte en els models amb etiqueta 'Zero'; en aquest cas serà de 1.000 euros addicionals.

Entre les novetats d'aquesta edició destaca que es permetrà l'adquisició de vehicles de segona mà matriculats a partir de l'1 de gener d'enguany, amb la finalitat de facilitar que els concessionaris donin sortida als vehicles automatriculats que tenen en estoc.

El Govern estima que aquest programa d'incentiu a la renovació del parc automobilístic espanyol tindrà un impacte econòmic a Espanya de 1.104 milions d'euros en tota la cadena de valor del sector i dels serveis associats i permetrà la creació de 7.400 llocs de treball.

El Renove és una de les mesures estrella recollides en el 'Pla d'Impuls a tota la cadena de valor del Sector d'Automoció', que contempla mobilitzar 3.750 milions d'euros per impulsar el sector. Aquest pla també inclou el Pla Moves II, dotat de 100 milions d'euros, en ajudes per a la compra de cotxes elèctrics.

Últimas noticias