El gas cau amb força per les bones previsions d'emmagatzematge d'Alemanya

Els preus del gas natural a Europa registren aquest dilluns el descens més important des del març

Per

Bolsamania | 29 ago, 2022

Els preus del gas natural a Europa registren aquest dilluns la caiguda més gran des del març després que Alemanya hagi dit que els seus magatzems de gas s'estan omplint més ràpid del que estava previst.

Els futurs holandesos TTF, de referència a Europa, cedeixen més d'un 20%, revertint en part la pujada de gairebé un 40% de la setmana passada enmig de les preocupacions per la nova parada del Nord Stream 1 o dels problemes en un oleoducte al Kazakhstan. Els preus de l'electricitat a Alemanya també es desplomen després d'haver aconseguit un rècord.

El ministre alemany d'Economia, Robert Habeck, va declarar aquest cap de setmana que els objectius fixats pel Govern per omplir els dipòsits de gas s'han assolit abans del previst, cosa que evita els pitjors temors d'una greu escassetat de gas aquest hivern.

"Els dipòsits s'estan omplint més ràpid del que estava previst", va afirmar a la revista alemanya Der Spiegel.

L'objectiu del govern d'assolir el 85% de la capacitat d'emmagatzematge a l'octubre es podria assolir a principis de setembre, segons el ministeri de Habeck.

Alemanya està intentant aconseguir fonts alternatives de gas per evitar una escassetat aguda durant els mesos d'hivern, mentre intenta desprendre's del combustible rus després de la invasió d'Ucraïna.

La caiguda dels preus d'aquest dilluns suposa un alleugeriment després del repunt de la setmana passada, quan els preus del gas van assolir nous màxims històrics. Cal recordar en aquest sentit que està previst que aquest dimecres la petroliera estatal russa Gazprom iniciï les tasques de manteniment que faran que el gasoducte Nord Stream 1 romangui tancat durant tres dies.

Últimas noticias