L'FMI proporcionarà "tot el suport necessari per mitigar l'impacte" del virus

"Confiem que, treballant junts, superarem el desafiament que afrontem"

Per

Bolsamania | 04 mar, 2020

Actualitzat : 17:06

Els 189 països membres del FMI s'han compromès aquesta tarda a proporcionar "el suport necessari per mitigar l'impacte" econòmic i financer a nivell mundial del coronavirus.

Des de l'organisme s'han compromès a utilitzar tots els instruments financers disponibles per ajudar als països membres que ho necessitin. "Confiem que, treballant junts, superarem el repte al qual ens enfrontem i restaurarem el creixement i la prosperitat per a tots", expliquen en un comunicat.

Kristalina Georgieva, directora gerent del FMI, ha explicat en roda de premsa que esperen que el creixement global per al 2020 estigui per sota del 2,9% registrat al 2019. La gravetat i la duració d'impacte dependrà no sols de la propagació del virus sinó també de "la qualitat, oportunitat i efectivitat de les accions polítiques".

Una de les mesures que es planteja l'organisme és desemborsar fins a 50.000 milions de dòlars a través de les seves facilitats de finançament d'emergència per a ajudar els països de baixos ingressos i mercats emergents que no requereixen programes complets del FMI.

Aproximadament un terç dels 189 estats membre estan afectats pel coronavirus. La seva ràpida evolució el converteix, segons paraules de la pròpia Georgieva, en "un problema mundial, no regional" que afecta l'oferta i a la demanda, i que per tant requerirà una resposta mundial.

Des del FMI també apunten que és important mantenir una liquiditat adequada, destacant les intervencions per part dels bancs centrals, encara que ha subratllat que el sistema financer actualment "es troba en bona forma" i l'accés al crèdit, de moment, no constitueix un problema.

Últimas noticias