El diàleg entre De Alfonso i el ministre de l'Interior xoca amb la llei de l'Oficina Antifrau

Detalla l'estat d'algunes recerques que afecten a l'actual vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i a l'entorn familiar de l'exconseller Felip Puig

Per

Bolsamania | 22 jun, 2016

Actualitzat : 12:59

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel De Alfonso, va poder incomplir alguns articles de la llei que regula aquest organisme en el diàleg que va mantenir amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. En una reunió, que va ser gravada, al cap i a la fi davant Fernández. A més, detalla l'estat d'algunes recerques que afecten al màxim dirigent d'Esquerra (ERC) i actual vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i a l'entorn familiar de l'exconseller Felip Puig, dirigent històric de Convergència (CDC).

Aquest dimecres es reunirà la Mesa del Parlament per estudiar la situació, després que dimarts el diari Público difongués el contingut de la conversa. L'actual director de l’OAC va ser triat el 2011 pel Parlament per a un mandat de nou anys. Així, és el Parlament l'encarregat d'escollir-lo i cessar-lo, si es considera "negligència notòria i greu en el compliment de les seves obligacions i deures del càrrec", segons El País.


En comparar la conversa amb la llei, es desprèn que hi ha indicis de diferents incompliments. El primer que crida l'atenció és que De Alfonso rendeix comptes davant Fernández Díaz, que li pregunta per diverses recerques obertes entorn d'Esquerra i Convergència. "Nosaltres estem investigant coses d'Esquerra, però són molt febles. Aquesta és la veritat, ministre", matisa el director de l’OAC.

A més, existeix intencionalitat política, ja que De Alfonso explica en relació a una recerca oberta sobre un germà de Junqueras que "llavors, si a més aconseguíssim tenir alguna cosa que sortís en el moment processal oportú d'Esquerra, que afectés també al president de la Generalitat, que faci pensar «ui, no convenen tant com deien perquè a mi ara ajuntar-me amb aquests...», bé, també seria bo". I no existeix confidencialitat en les actuacions de l'Oficina

Últimas noticias