El bitcoin arriba al pronòstic de Goldman Sachs: nova fita gairebé a 8.000 dòlars
El volum d'operacions al mercat de les monedes digitals ha superat els 10.000 milions de dòlars en 24 hores
- L’'or 2.0' ha remuntat un 45% des del seu recent mínim a 5.500 dòlars
- En castellano: El bitcoin alcanza el pronóstico de Goldman Sachs: nuevo hito casi en 8.000 dólares
Al mercat de les monedes digitals li és igual tots els comentaris dels gegants de la banca i fons d'inversió. Poc li importa que el banc asiàtic DBS l'hagi qualificat d'"estafa piramidal" o que el CEO de Morgan Stanley, James Gorman, hagi assenyalat que està rebent més atenció de la que es mereix. La major moneda criptogràfica per capitalització de mercat, el bitcoin, ha tornat a fer-ho: ha marcat el seu enèsim rècord històric aquest any i ha acariciat els 8.000 dòlars.
L'actiu digital ha remuntat tota la correcció experimentada en poc més d'una setmana i mitja, després de cancel·lar-se el protocol Segwit2x, que havia d'incrementar la velocitat de les transaccions i abaratir els seus costos. La moneda tocava nivells de preu propers als 5.500 dòlars el 12 de novembre i en tan sols cinc dies ha remuntat un 45%, fins a una nova fita als 7.998 dòlars, segons l'índex de Coin Desk.
Així, la moneda ha complert amb la predicció que va fer Goldman Sachs a principis de novembre, que l'anomenat 'or 2.0' arribaria als 8.000 dòlars abans del tancament de 2017. Projecció que també han fet altres empreses d'inversió com Saxo Bank o el broker FXTM. La moneda ha corregit lleument des d'aquests nivells i cotitza al voltant dels 7.700 dòlars.
No és l'únic èxit excel·lent del mercat dels tokens virtuals. Segons CoinMarketCap.com, el volum d'operacions ha superat els 10.000 milions de dòlars a les últimes 24 hores. I la capitalització de mercat acaricia els 230.000 milions de dòlars.
CONTRACTE DE FUTURS DEL CME
L'anunci del Chicago Mercantile Exchange (CME) que la segona setmana de desembre llançarà el seu contracte de futurs sobre la reina de les monedes virtuals, segueix apuntalant la moneda digital, mentre fons i bancs institucionals afinen les seves estratègies per assaltar el bitcoin.
El gestor de derivats nord-americà va fer públiques les seves intencions a finals d'octubre, amb el consegüent impuls en el bitcoin, que es va apreciar 1.000 dòlars després de la notícia. I és que, tal com considera el CEO de Crypto Compari, Charles Hayter, el contracte de futurs dibuixa la frontera entre "el salvatge oest de les finances i el corrent principal". La decisió del CME trasllada el bitcoin al sector regulat, cosa que permet la creació de productes financers més complexos i obre les portes als diners institucionals, segons experts consultats per Bolsamanía. "Es pot interpretar com la borsa nord-americana per fi li ha donat la benvinguda al bitcoin i que li atorga el rang de commodity o mitjà de pagament", assenyala Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED.
De fet, Goldman Sachs és un dels 'grans' que té més números per llançar algun tipus de vehicle inversor en aquests actius. Des d'aquest estiu, el gegant de la banca d'inversió dels EUA monitoritza aquests instruments i publica periòdicament les seves prediccions sobre el preu del bitcoin i el seu CEO, Lloyd Blankfein, ha declarat recentment que "no se sent còmode amb el bitcoin, però que està obert a la moneda digital". Anteriorment, havia manifestat a través del seu compte de Twitter que "sospesa el bitcoin i que ni li dóna suport ni ho rebutja".
MÉS DE 120 FONS EN MONEDES DIGITALS
Així, mentre la majoria de gegants tenen reserves, o directament s'oposen, com el CEO de JP Morgan, Jamie Dimon, que va dir que el bitcoin és un "frau" o més recentment el banc asiàtic DBS, que l'ha qualificat d'"estafa piramidal ", aproximadament el 80% dels diners institucionals es manté apartat dels actius virtuals. No obstant això, les dades de la consultora independent Autonomous Next, revela que el nombre de gestors de fons que s'aventuren a la inversió en actius virtuals s'ha disparat. Segons un estudi de finals d'octubre ja hi ha 124 fons d'inversió en monedes digitals, més del doble dels comptabilitzats a finals d'agost (llavors n’hi havia 55).
Segons els càlculs de Autonomous Next, els fons d'aquest tipus mantenen uns 2.300 milions de dòlars invertits a l'univers de 1.280 tokens digitals que existeixen en l'actualitat, en un mercat que recentment ha superat els 200.000 milions de dòlars.
El cas més destacat és el de l'exgestor de fons en Fortress, Michael Novograts, que ha llançat un vehicle de 500 milions en actius digitals, a través de la seva empresa de recent creació Galaxy Investment Partners. I ha enviat un avís per a navegants: "La institucionalització de les monedes digitals està arribant molt ràpid", ha indicat durant la Cimera de Perspectives d'Inversió de Reuters Global 2018. Quan les monedes digitals enderroquin les barreres de la gran banca d'inversió es dispararà a 10.000 dòlars, opina aquest inversor.