El BCE desmenteix l'assumpció de l''Financial Times' sobre una pujada de tipus en dos anys

Segons el mitjà, una estimació inèdita de la inflació sobre l'increment de la taxa d'interès

Per

Bolsamania | 17 set, 2021

El Banc Central Europeu (BCE) s'ha vist forçat a sortir al pas d'informacions del Financial Times en què s'afirma que l'economista en cap, Philip Lane, va discutir amb analistes alemanys models interns no publicats que suggereixen que la institució espera arribar al seu objectiu d'inflació del 2% el 2025. El diari cita aquests documents com a senyal que el BCE està en camí de pujar els tipus d'interès en poc més de dos anys. Els futurs del Bund van caure després de la notícia.

La informació del prestigiós mitjà financer explica també que aquest enduriment de la política monetària es produiria almenys un any abans del que la majoria dels economistes esperen, des del mínim històric del -0,5%. Molts analistes preveuen que els tipus de referència als 19 països que comparteixen l'euro es mantindran en negatiu durant una dècada des que es van reduir per sota de zero el 2014.

No obstant això, alguns inversors preveuen una pujada de tipus per a finals de 2023. Aquest escenari sembla confirmar-se en les perspectives d'inflació a llarg termini del BCE, que el seu economista en cap, Philip Lane, va discutir en una trucada privada amb els economistes dels bancs alemanys aquesta setmana, segons dues persones involucrades citades pel Financial Times.

El mitjà també argüeix que "és probable que la previsió interna s'intensifiqui el debat sobre la rapidesa amb què els principals bancs centrals donaran marxa enrere als programes d'estímul massiu que van llançar per contrarestar la pandèmia l'any passat, i quan començaran a pujar els tipus en resposta a l'augment de la inflació".

No obstant això, el BCE ha negat categòricament aquestes afirmacions.

Últimas noticias