El Banc d'Espanya supervisarà amb la CNMV les empreses d'inversió que vulguin venir a Espanya després del 'Brexit'

Ambdues institucions van signar el 8 de març un acord per dur a terme labors de recolzo en aquesta matèria

Per

Europa Press | 13 abr, 2017

El Banc d'Espanya recolzarà la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) a les tasques de supervisió de models interns de solvència d'empreses de serveis d'inversió davant el seu possible trasllat del Regne Unit a altres països de la Unió Europea pel 'Brexit'.

Ambdues institucions van signar el 8 de març un Acord d’Encàrrec de Gestió de la CNMV al Banc d'Espanya per dur a terme tasques de suport en aquesta matèria, segons recull aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

D'acord amb la resolució, el supervisor del mercat de valors ha mantingut recentment reunions amb responsables de grups financers internacionals que compten amb empreses de serveis d'inversió (ESI) rellevants amb seu a Londres i que, com a conseqüència del 'Brexit', estan considerant traslladar part de la seva activitat a un altre país de la Unió Europea.

La resolució, signada pel president de la CNMV, Sebastián Albella i pel governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, explica que l'autoritat monetària realitzarà tasques tècniques o materials d'anàlisis i avaluació, a sol·licitud de la CNMV, dels models interns que pretenguin utilitzar o utilitzin les ESI a l'efecte del càlcul dels seus recursos propis.

Una vegada concloses les tasques d'anàlisis i avaluació, el Banc d'Espanya remetrà a la CNMV un document amb les seves conclusions sobre el model intern d'aquestes empreses, fins i tot, si escau, les seves principals febleses. Aquest document servirà de suport perquè la CNMV dugui a terme la seva pròpia anàlisi.

En el cas que es produeixin inspeccions 'in situ' o revisions a distància, l'encarregada de dirigir-les i realitzar-les serà la CNMV, també responsable de les relacions amb les entitats, encara que el Banc d'Espanya podrà participar a les inspeccions o revisions juntament amb les persones designades per la CNMV.

Les resolucions finals seran dictades també pel supervisor del mercat de valors i ell mateix s'encarregarà del seguiment ordinari de les accions que es realitzin sobre els models interns aprovats.

Aquest acord entrarà en vigor demà i tindrà vigència durant un any, encara que podrà prorrogar-se per períodes successius de sis mesos fins a un màxim de quatre anys.

REUNIONS AMB LA CITY

El dimecres de la setmana passada, Albella i el director general del Tresor, Carlos San Basilio, es van traslladar a Londres per reunir-se amb banquers, empresaris i fons d'inversió per tractar d'atreure les seves operacions a Madrid després de la sortida del Regne Unit de la UE.

La trobada, que es va produir a l'ambaixada espanyola de Londres i a la qual estava prevista l'assistència d'uns cent executius del sector, va ser organitzat per l’ICEX, segons van informar a Europa Press fonts coneixedores de la trobada.

A l'acte, Albella va explicar les mesures que la CNMV està engegant i que va presentar el 12 de desembre de 2016 per atreure les entitats financeres amb seu al Regne Unit que vulguin traslladar els seus negocis o una part com a conseqüència del 'Brexit', mentre que San Basilio va resumir la situació econòmica d'Espanya i les reformes dutes a terme per atreure la inversió.

Últimas noticias