El Banc d'Espanya adverteix sobre els regals dels bancs per domiciliar la nòmina

Els clients han de revisar amb detall les condicions que exigeix la banca a les seves campanyes de captació

Per

Europa Press | 23 ago, 2021

El Banc d'Espanya ha advertit als clients bancaris que han de revisar amb detall les condicions que exigeixen els bancs a les seves campanyes de captació de nòmines, mitjançant les quals les entitats estan disposades a pagar als usuaris per domiciliar la seva nòmina.

En una publicació del Portal del Client Bancari, el supervisor explica als usuaris que els bancs volen comptar amb clients fidels que romanguin amb ells per molts anys, com a qualsevol altre negoci. A causa de la gran quantitat d'entitats i ofertes, les entitats centren una part important dels seus esforços a atraure els clients, portant a terme actuacions com les campanyes de captació de nòmines.

Segons explica el Banc d'Espanya, la nòmina és "una porta d'entrada", ja que en obrir un compte i domiciliar una nòmina, és probable que el client també hi domiciliï els seus rebuts i contracti altres productes, cosa que porta els bancs a esforçar-se per captar aquestes nòmines i a oferir diners o algun regal a canvi de la domiciliació.

El Banc d'Espanya ha avisat que els clients, en rebre una oferta d'aquest tipus, han de revisar amb detall totes les condicions, ja que és probable que el banc exigeixi a canvi de la seva fidelitat una permanència que, en cas de trencar-se, implicarà una penalització que normalment variarà en funció del termini que s'hagi mantingut la nòmina.

L'organisme recomana als clients que la seva decisió de canviar el compte de banc no ha de basar-se exclusivament en el regal que li ofereixin per domiciliar la nòmina, ja que aquest obsequi és només una part de l'oferta de l'entitat, que ha de ser avaluada en el seu conjunt. "Comprova la resta de condicions, com a possibles comissions del compte, comissions per serveis associats (transferències), comissió de la targeta. El fet que un banc t'ofereixi més que cap altre per domiciliar la nòmina no vol dir que la seva oferta, en conjunt, sigui la millor, no ja perquè no sigui la més barata, sinó perquè, potser, no sigui la que millor s'adapti a les teves necessitats", aconsella el Banc d'Espanya.

Últimas noticias