El Banc del Canadà compleix amb el que se n'esperava i manté els tipus d'interès al 5%

L'organisme ha insistit que està disposat a seguir augmentant-los "si cal"

Per

Bolsamania | 06 set, 2023

El Banc del Canadà (BoC, per les sigles en anglès) ha complert aquest dimecres el guió i ha decidit mantenir els tipus d'interès al 5%. L'organisme també ha assegurat que "continua amb la política d'ajust quantitatiu".

"Amb l'evidència recent que l'excés de demanda a l'economia està disminuint, i tenint en compte els efectes endarrerits de la política monetària, el Consell de Govern va decidir mantenir la taxa d'interès oficial al 5% i continuar normalitzant el balanç del banc", ha assenyalat en el seu comunicat.

Tot i això, el banc central ha mostrat la seva preocupació per la persistència de les pressions inflacionistes subjacents i ha insistit que està disposat a seguir augmentant els tipus, "si és necessari".

"El Consell de Govern continuarà avaluant la dinàmica de la inflació subjacent i les perspectives d'inflació de l'IPC. En particular, avaluarem si l'evolució de l'excés de demanda, les expectatives d'inflació, el creixement salarial i el comportament dels preus corporatius són consistents amb l'èxit de la meta d'inflació del 2%. El banc segueix ferm en el compromís de restablir l'estabilitat de preus per als canadencs", ha assegurat.

El BoC ha reconegut que l'economia canadenca ha entrat en un període de creixement més feble, però creu que això “és necessari per alleujar les pressions sobre els preus”.

"El creixement econòmic es va desaccelerar bruscament al segon trimestre del 2023, amb una contracció de la producció del 0,2% a una taxa anualitzada. Això va reflectir un marcat debilitament en el creixement del consum i una disminució en l'activitat de l'habitatge, així com l'impacte dels incendis forestals a moltes regions del país", ha explicat.

Respecte a la inflació, ha subratllat que, després de baixar al 2,8% el juny, va tornar a pujar fins a assolir el 3,3% el juliol, una dada de mitjana amb la projecció del 3% de la institució. "Amb el recent augment en els preus de la gasolina, s'espera que la inflació de l'IPC sigui més alta a curt termini abans de disminuir novament".

"Com més temps persisteixi l'alta inflació, més gran serà el risc que la inflació elevada s'arreli, cosa que dificulta el restabliment de l'estabilitat de preus", ha conclòs.

Últimas noticias