El Banc de la Reserva de Nova Zelanda retalla tipus en 50 punts bàsics fins al 4,75%

Les futures decisions sobre les taxes dependran de la seva avaluació contínua de l'economia

Per

Bolsamania | 09 oct, 2024

Actualitzat : 10:32

El Comitè de Política Monetària del Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha acordat aquest dimecres reduir tipus d'interès al 4,75% des del 5,25%. El Comitè ha dit que la inflació anual de preus al consumidor està dins del seu rang objectiu de l'1 al 3% i s'està acostant al punt mitjà del 2%.

Des de la Declaració de Política Monetària d'agost, l'economia de Nova Zelanda ha evolucionat en gran mesura segons allò previst, ha dit el Comitè, que ha coincidit que la capacitat excedent ha reduït les expectatives d'inflació, i els canvis en preus i salaris ara són més consistents amb un entorn de baixa inflació.

"S'avalua que la inflació anual de preus al consumidor a Nova Zelanda actualment es troba dins del rang objectiu de l'1 al 3% del Comitè i s'espera que convergeixi cap al punt mitjà de l'objectiu", ha indicat al comunicat.

"El Comitè ha acordat que és apropiat reduir la taxa oficial d'interès (OCR) en 50 punts bàsics per aconseguir i mantenir una inflació baixa i estable, procurant evitar inestabilitat innecessària en la producció, l'ocupació, les taxes d'interès i el tipus de canvi", ha afegit.

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha debatut els beneficis respectius d'una reducció de 25 punts bàsics enfront d'una de 50 punts bàsics a la Taxa Oficial d'Interès. El Comitè ha estat d'acord que una reducció de 50 punts bàsics en aquest moment és l'opció més consistent amb el mandat de mantenir una inflació baixa i estable.

Els membres han coincidit que una OCR del 4,75% continua sent restrictiva i deixa la política monetària ben posicionada per enfrontar qualsevol sorpresa a curt termini. El Comitè ha confirmat que futurs canvis en l'OCR dependran de la seva avaluació contínua de l'economia.

Últimas noticias