El Banc d'Anglaterra posposa una setmana el conclave del setembre per la mort de la Reina

Celebrarà la reunió el 22 de setembre pel període de dol nacional

Per

Bolsamania | 12 set, 2022

La reunió de política monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) del mes de setembre se celebrarà dijous que ve, 22 de setembre, segons ha informat el banc central en un comunicat, amb motiu del període de dol nacional decretat per la mort de la Reina Isabel II. El conclave bancari estava previst pel 15 de setembre.

Divendres passat, el Comitè de Política Monetària de l'entitat va fer pública la seva decisió després de la mort de la monarca, en el que és el primer retard en una reunió de política monetària des que el banc central va adquirir independència operativa fa 25 anys.

La lliura, que va caure al voltant d'un 0,5% després d'aquest anunci, va arribar divendres passat màxims de setembre als 1,1650 dòlars, que ha ampliat aquest dilluns, gràcies en part que el dòlar ha seguit amb el to correctiu del seu recent ral·li iniciat a la setmana passada.

"A la llum del període de dol nacional que s'observa ara al Regne Unit, la reunió del setembre del 2022 del Comitè de Política Monetària (MPC) s'ha posposat per un període d'una setmana", va dir el BoE en un comunicat. "La decisió del Comitè s'anunciarà a les 12 hores (13 hores, hora espanyola) del 22 de setembre".

Els economistes han anticipat unes previsions que el BoE pugi els tipus d'interès en 50 punts bàsics més, encara que alguns als mercats financers esperen una pujada encara més gran, de 75 punts bàsics.

Últimas noticias