Els EUA revisen a la baixa la caiguda del PIB del segon trimestre: va ser del 31,7%

La dada continua sent la pitjor caiguda de l'economia de la història del país de Donald Trump

Per

Bolsamania | 27 ago, 2020

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA es va contreure durant el segon trimestre de l'any un 31,7%, una xifra menor que el 32,9% calculat inicialment, segons les dades publicades aquest dijous per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica.

La dada continua sent la pitjor caiguda de l'economia de la història del país de Donald Trump, a causa de la suspensió de l'activitat per contenir la pandèmia de Covid-19. Aquesta històrica caiguda del PIB, que se suma al -5% registrat durant el primer trimestre, enfonsa als EUA en una recessió a conseqüència del coronavirus.

Amb la segona estimació, la inversió en inventaris privats i les despeses de consum personal (PCE) van disminuir menys de l'estimat anteriorment. Així, la disminució del PIB real va reflectir disminucions en el PCE, les exportacions, la inversió fixa no residencial, la inversió en inventaris privats, la inversió fixa residencial i la despesa del govern estatal i local que van ser parcialment compensats ​​per un augment de la despesa del govern federal. Les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, van disminuir.

Últimas noticias