Draghi: "L'escassa formació professional és un dels principals motius de l'alta desocupació juvenil a Espanya"

El president del Banc Central Europeu ha parlat aquest divendres al Trinity College d'Irlanda

Per

Bolsamania | 22 set, 2017

Actualitzat : 14:00

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha parlat aquest divendres sobre el problema de la desocupació juvenil que hi ha a Europa i ha subratllat les altes taxes d'atur entre els joves als països de la perifèria europea, entre els quals es troba Espanya.

En una intervenció al Trinity College d'Irlanda que ha versat sobre la desocupació juvenil a la Zona Euro ('Youth Unemployment in the Euro Area'), Draghi ha assenyalat que l'alta taxa d'atur en alguns països de la Zona Euro es deu a les característiques del mercat del treball i a la pobra formació entre la gent jove. "La segmentació del mercat de treball i l'escassa formació professional són també uns dels principals motius del persistent alt nivell de desocupació juvenil en diversos països que s'ha vist greument afectats per la recessió com Grècia, Espanya, Itàlia i Portugal".

Draghi ha recordat que la desocupació juvenil no és només estructural, sinó també "altament cíclic". "Durant la Gran Recessió, i el corresponent descens cíclic, la desocupació juvenil va augmentar notablement. Entre 2007 i 2013, va augmentar al voltant de 9 punts percentuals a la Zona Euro, el doble de la taxa d'atur general". El president del BCE també ha posat l'accent sobre les diferències en aquest sentit entre uns països i altres i ha destacat la debilitat de la perifèria: "Grècia i Espanya van entrar a la crisi amb taxes d'atur juvenil del 23% i el 18%, respectivament, i van aconseguir taxes molt per sobre del 50% el 2013. A Irlanda, es va triplicar durant el mateix període i va arribar al 30%. En comparació, la taxa d'atur juvenil a Alemanya, un país menys afectat per la recessió cíclica, es va reduir al voltant del 12% el 2007 a l'entorn del 8% el 2013".

L'escassa formació professional també és a l'origen del problema de l'alta taxa d'atur juvenil. El 2016, ha explicat Mario Draghi, al voltant del 17% de les persones entre 20 i 24 anys d'edat a la Zona Euro no estaven ni treballant ni estudiant ni formant-se de cap manera, amb Irlanda a prop de la mitjana de la zona euro. "A Grècia i Espanya, les xifres són del 23% i del 21%, respectivament", ha destacat Draghi.

Últimas noticias