Draghi adverteix que els tipus d'interès baixos no són garantia de deute sostenible

L'expresident del BCE ha parlat per primera vegada des que va ser substituït per Christine Lagarde

Per

Bolsamania | 18 ago, 2020

L'expresident del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va explicar que els baixos tipus d'interès no són garantia d'un deute publica sostenible, ja que la percepció del deute és "igualment important", durant la seva intervenció en una reunió que s'organitza cada any a Rimini (centre d'Itàlia).

Draghi va assenyalar al seu discurs que la reconstrucció després de la pandèmia "anirà acompanyada d'un deute destinat a mantenir-se elevat durant molt de temps".

Però que "aquest deute, subscrit per països, institucions, mercats i estalviadors, serà sostenible, és a dir, seguirà subscrit en el futur, si s'utilitza amb finalitats productius, per exemple, inversions en capital humà, en la infraestructura crucial per a la producció, recerca,,,"

A aquest tipus el va denominar "deute bo", però va precisar que es tractarà d'un deute "incobrable" si s'utilitza "amb finalitats improductives".

Va destacar que "els baixos tipus d'interès no són en si mateixos garantia de sostenibilitat, perquè la percepció de la qualitat del deute contret és igualment important".

"Com més es deteriora aquesta percepció, més incert es torna en el marc de referència amb efectes sobre l'ocupació, la inversió i consum", va agregar a la seva intervenció a l'anomenat Meeting de Rimini que organitza el moviment catòlic "Comunió i alliberament".

Últimas noticias