Decisió renyida al Banc d'Anglaterra: retalla els tipus en 25 punts bàsics, al 5%

Cinc membres han votat a favor de la retallada enfront de quatre que han preferit deixar-los sense canvis

Per

Bolsamania | 01 ago, 2024

El Banc d'Anglaterra (BoE) ha decidit retallar els tipus d'interès en 25 punts bàsics fins a deixar-los al 5%. La seva primera baixada en més de quatre anys, des del març del 2020, ha estat renyida, ja que cinc membres han votat a favor de la retallada enfront de quatre que han preferit mantenir-los sense canvis.

"Ara és apropiat reduir lleugerament el grau de restricció de la política monetària. L'impacte dels xocs externs anteriors ha disminuït i s'han aconseguit alguns avenços en la moderació dels riscos de persistència de la inflació", ha expressat el governador del BoE, Andrew Bailey.

Com explica en un comunicat, tot i que el Producte Interior Brut (PIB) "ha estat més fort del que s'esperava, la postura restrictiva de la política monetària continua pesant sobre l'activitat en l'economia real, cosa que condueix a un mercat laboral més relaxat i a la reducció de les pressions inflacionàries".

Consideren així que la política monetària haurà de continuar sent restrictiva durant un temps suficient fins que encara s'hagin dissipat més els riscos que la inflació torni de manera sostenible a l'objectiu del 2% a mitjà termini. "El Comitè continua vigilant de prop els riscos de persistència de la inflació i decidirà el grau adequat de restricció de la política monetària a cada reunió", afegeixen.

En concret, els membres que han votat a favor de la proposta de retallada de tipus han estat Andrew Bailey, Sarah Breeden, Swati Dhingra, Clare Lombardelli i Dave Ramsden. Per contra, Megan Greene, Jonathan Haskel, Catherine L Mann i Huw Pill han optat per mantenir el tipus d'interès bancari al nivell que estava fins ara, el 5,25%.

Els tipus s'han mantingut al 5,25%, el nivell més alt en 16 anys, des d'agost del 2023, amb la sèrie més perllongada de pujades successives de tipus almenys en un segle. Després de la retallada, els tipus d'interès continuen sent a màxims des de l'abril del 2008.

Últimas noticias