De Lagarde a May, Steven Mnuchin i Macron: els líders mundials advoquen per regular el bitcoin des de Davos

Governs de tot el món reclamen mà dura contra l'anonimat en les transaccions

Per

Bolsamania | 26 gen, 2018

Actualitzat : 11:17

Si al Fòrum Econòmic Mundial que es desenvolupa a la ciutat Suïssa de Davos el bitcoin no estigués acaparant l'atenció de líders governamentals, economistes i experts, és que alguna cosa estaria fent molt malament. Gairebé sense excepció, les autoritats que han passat pel gran conclave s'han pronunciat sobre les monedes digitals, reclamant, com si s'haguessin posat d'acord, major regulació.

Mentre el preu de la reina dels actius digitals ha abandonat la seva brutal correcció de fa poc més d'una setmana i ha entrat en un període de serenitat, consolidant-se entre els 10.000 i els 11.500 dòlars, els governs de tot el món demanen mà dura contra l'anonimat en les transaccions. En aquests termes s'ha expressat des de Davos la directora del Fons Monetari Internacional (FMI) Christine Lagarde i ha carregat contra aquesta característica que permet mantenir capitals ocults.

Els governs de tot el món reclamen mà dura contra l'anonimat en les transaccions

"L'anonimat, la falta de transparència i la forma en què oculta i protegeix el rentat de diners i el finançament del terrorisme, és simplement inacceptable. Cal tenir en compte, de la mateixa manera que ha de contemplar que després hi haurà innovacions que sorgeixin d'aquests moviments", ha assenyalat Lagarde, que també va ser ministra de Finances de França. A més, ha pronosticat que l'onada reguladora que preparen els Governs s'enfocarà a evitar aquests casos, recull 'CoinDesk'.

En la mateixa línia, la primera ministre britànica, Theresa May ha declarat a 'Bloomberg' que les monedes digitals s’han de vigilar per l'ús que els donen "particularment els criminals". Coincideix amb aquesta visió el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, que ha assegurat que l'"ús il·lícit" de les monedes digitals és una gran preocupació per als reguladors nord-americans. "El meu enfocament número u en les monedes digitals, ja siguin monedes digitals o bitcoins o altres coses, és que volem assegurar-nos que no es facin servir per a activitats il·lícites", ha assenyalat Mnuchin, segons recull Reuters.

El president de França, Emmanuel Macron, mostrant que fins i tot la seva posició sobre el mercat dels actius digitals està en sintonia amb Alemanya, ha recollit el guant llançat pel Bundesbank i ha reclamat un enfocament global. Igual que el banc central alemany ha demanat harmonitzar la regulació a escala mundial en assenyalar que "necessitem establir un contracte global per a una inversió global".

IMPACTE EN L'ECONOMIA I EL POTENCIAL DE LA TECNOLOGIA

Pel que fa a les repercussions que aquests actius poden arribar a tenir en l'economia, la majoria de postures s'alineen amb la idea que un crash d'aquest mercat tindria escassa repercussió als mercats mundials. Per exemple, el Governador del Banc de Canadà, Stephen Poloz, ha assenyalat que l'exposició hauria de ser molt més gran per considerar implicacions globals.

Però el canceller del Tresor britànic, Philip Hammond, ha tornat a posar l'accent en la manca d'entorn legal. Ha urgit que es reguli abans que "l'acumulat del bitcoin arribi al punt que es converteixi en sistèmic i pugui tenir un impacte en l'economia global", cosa que pot passar "en un futur pròxim", segons ell.

Mentrestant, la capitalització de mercat del bitcoin i les gairebé 1.500 altcoins existents arriba als 541.000 milions de dòlars, a anys llum d'altres sectors, com el de les divises, que mou més de 4 bilions de dòlars. Les monedes criptogràfiques cotitzen amb moderades caigudes, excepte el ripple que es desploma més d'un 10% i amb prou feines conserva els 1,21 dòlars.

Últimas noticias