Davis insisteix que May ha de retardar la votació sobre l'acord del Brexit

"Si ens preparem per abandonar el bloc comunitari sense un acord hi ha més possibilitats que aquest es converteixi en un bon pacte", ha asseverat

Per

Bolsamania | 03 gen, 2019

Actualitzat : 10:30

L'exministre britànic per al Brexit David Davis ha insistit aquest dijous en què la primera ministra del país, Theresa May, hauria de retardar la votació sobre l'acord per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

"Si ens preparem per abandonar el bloc comunitari sense un acord hi ha més possibilitats que aquest es converteixi en un bon pacte", ha asseverat en un article d'opinió publicat pel diari local The Telegraph.

Davis, que va presentar la seva dimissió el juliol, només dos dies després d'aconseguir un acord amb el govern entorn de la posició negociadora "col·lectiva" del Regne Unit en el Brexit, ha indicat que Brussel·les està preocupada per perdre els 39.000 milions de lliures que suposa un acord sobre el Brexit.

Aquest dimarts, May va instar el Parlament a recolzar el seu acord atès que, tal com va afirmar, si la Cambra dels Comuns dona llum verda a la votació que tindrà lloc durant la setmana del 14 de gener, "el Regne Unit podrà girar a la cantonada" i deixar enrere un període "pertorbador".

La Cambra dels Comuns va iniciar el 21 de desembre unes vacances de les quals no tornarà fins al 6 de gener. El temps corre en contra de May si es té en compte que el vistiplau parlamentari ha d'arribar, com a molt tard, el 21 de gener de 2019.

La votació de l'Acord de Retirada estava prevista inicialment per a l’11 de desembre, però el govern va anunciar l'ajornament un dia abans, conscient que no comptava amb el suport suficient per rebre l'imprescindible 'sí' de la Cambra.

Últimas noticias