Dancausa (Bankinter) recolzaria prorrogar els ERTO i línies de liquiditat després de l'estiu

Ho ha afirmat durant la roda de premsa posterior a la publicació de resultats trimestrals

Per

Europa Press | 23 jul, 2020

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, creu que el Govern ha de valorar prorrogar els ERTO i les línies de liquiditat avalades per l'ICO més enllà de l'estiu.

Amb tot, Dancausa valora de forma "molt positiva" el rendiment de l'Executiu de Pedro Sánchez fins a aquest moment. Així ho ha afirmat durant la roda de premsa posterior a la presentació de resultats del banc que dirigeix.

Dancausa ha aprofitat a més l'ocasió per fer un advertiment al país que, lamenta, "sofrirà molt" a causa de la seva estructura econòmica i la dependència de sectors tan exposats i colpejats per la pandèmia com el del turisme.

REPUNT DE LA MOROSITAT?

En aquest ordre de coses, el director financer de l'entitat, Jacobo Díaz, ha explicat que les línies ICO i les moratòries hipotecàries i en préstecs al consum seran de gran ajuda per mitigar o evitar un possible augment de la morositat.

Així, ha admès que és "complex" saber si la mora creixerà a nivells anteriors a la crisi i veu "molt prematur" aventurar-se a comunicar una xifra de morositat. De qualsevol manera, espera que les provisions extraordinàries de 177 milions d'euros seran "més que suficients" per cobrir el període al qual el banc haurà de fer front.

"El que ha passat ha estat una cosa absolutament excepcional per a la quan no estàvem preparats, de manera que cal tenir la ment oberta, perquè els danys siguin els menors possibles i es pugui iniciar la recuperació com més aviat millor", ha indicat Dancausa.

La banquera creu que és "difícil" estimar l'impacte de la crisi econòmica, per la qual cosa ha assegurat que s'equivocarien si s'anticipen tan "aviat" els escenaris en els quals es podria preveure la recuperació.

En aquest sentit, demana als poders públics que tinguin encert amb les seves polítiques econòmiques i socials, les quals aconsella centrar en l'impuls de la iniciativa empresarial per generar i crear ocupació. Al contrari, no és partidària que s'apugin els impostos, atès que, en la seva opinió, l'única manera de recaptar de manera sostenible és quan l'economia és capaç de generar més riquesa.

Al seu torn, Dancausa ha qualificat de "fantàstic i magnífic" l'acord aconseguit per les líders europeus per al Pla de Recuperació, en virtut del qual a Espanya li corresponen uns recursos de 140.000 milions d'euros.

"Aquest fons és la millor inversió que Europa podia fer; és una gran notícia per a Espanya, ja que els recursos entenc que són més que suficients per afrontar la crisi conseqüència de la pandèmia", ha explicat.

Últimas noticias