Coeuré (BCE): "La política monetària seguirà sent acomodatícia per més temps"
L'euro ha arribat a perdre els 1,20 enfront del dòlar després de conèixer aquestes paraules
L'euro s'allunya aquest dilluns del nivell d'1,21 que va fregar la setmana passada, i fins i tot dels 1,20 enfront del dòlar que va tornar a superar després de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), de la mà de les últimes declaracions de Benoit Coeuré, membre del Consell Executiu del BCE.
Coeuré ha defensat les mesures d'estímul del banc central i ha dit que "hi ha proves internacionals convincents que les mesures de política monetària no estàndard han tingut èxit". Alhora, el membre del Consell Executiu del BCE ha assenyalat que la política monetària seguirà sent acomodatícia per més temps i ha precisat que el concepte de "mitjà termini" emprat en l'estratègia del BCE és probable que sigui més llarg a causa de la persistència de la inflació per sota de la seva meta del 2%.
L'euro cau ara un 0,13% i torna a recuperar els 1,20 (1,2019). No obstant això, ha arribat a perdre aquest nivell al llarg del matí. L'euro/dòlar es va acostar als 1,21 la setmana passada després que el Banc Central Europeu elevés les seves previsions de creixement per a l'Eurozona. A més, el president del BCE, Mario Draghi, va avisar que vigilaran de prop l'evolució de la moneda única i ha afegit que serà durant la trobada d'octubre quan comenci a desgranar els seus plans per a la QE (quantitative easing) de cara al proper any.
QUÈ S’ESPERA PER AL BANC D'ANGLATERRA?
Després de la reunió del BCE, els inversors esperen la Reserva Federal, que celebra reunió de tipus la setmana que VE (els dies 19 i 20). Abans d'aquesta trobada, els inversors seguiran el que hagi de dir el Banc d'Anglaterra aquest mateix dijous. S'espera que l'organisme mantingui els tipus d'interès sense canvis, així com el seu programa de compra d'actius. Així, el preu del diner es mantindria en el mínim rècord del 0,25% i el seu programa de flexibilització a les 435.000 milions de lliures.
La caiguda de la lliura després del vot a favor de Brexit ha elevat el cost de les importacions i va causar que els productes siguin més cars per als consumidors britànics. Això ha donat lloc a una inflació més alta, que actualment se situa en un 2,6%, molt per sobre de la meta del Banc d'Anglaterra del 2%.
El normal seria que aquesta inflació més alta impulsés al banc central a pujar les taxes d'interès. No obstant això, la desacceleració anticipada en l'economia del Regne Unit després de Brexit fa que el banc es mostri reticent a fer aquests moviments i predigui que la inflació aviat caurà.