La Xina i els EUA ajornen la revisió del seu acord comercial sense fixar una nova data

La revisió inicial estava prevista per a dissabte passat, però totes dues potències l'han posposat

Per

Bolsamania | 17 ago, 2020

El mercat torna a tremolar. Per si no n'hi hagués prou amb la crisi del coronavirus, s'intensifiquen les tensions entre la Xina i els EUA. Les dues economies més grans del món han ajornat la revisió del seu acord comercial sense fixar una nova data, segons informa l'agència Reuters.

La revisió d'aquest pacte estava prevista en un primer moment per a dissabte passat, segons fonts familiaritzades citades per aquesta agència.

Aquestes mateixes fonts asseguren que el retard, sense nova data, està causat per conflictes de programació entre tots dos països. També assenyalen les intencions dels EUA de tensar encara més la corda i donar temps perquè hi hagi més compres xineses d'exportacions estatunidenques.

Alguns analistes del mercat ja es pregunten si no ens encaminem a una guerra freda entre aquestes dues potències. En qualsevol cas, els EUA també hi tenen molt a perdre, i Donald Trump hauria d'anar amb compte si vol utilitzar aquest conflicte com a arma electoral. Al cap i a la fi, la seva gestió de la crisi del virus fa que perdi a les enquestes i la cita amb els votants, el mes vinent de novembre, s'acosta més i més.

Últimas noticias