La Xina accelera la seva expansió empresarial a l'agost gràcies als serveis, segons PMI

La indústria manufacturera va estabilitzar el seu creixement a nivells superiors als d'abans de la pandèmia

Per

Bolsamania | 31 ago, 2020

El creixement de l'activitat de les empreses xineses s'ha accelerat durant el mes d'agost fins al seu nivell més alt en més d'un any, gràcies a la recuperació del sector serveis i la construcció, mentre que la indústria manufacturera va estabilitzar el seu creixement en nivells superiors als registrats abans de la pandèmia, segons reflecteix l'enquesta d'agost de gestors de compra (PMI).

D'aquesta manera, l'índex PMI compost per a la Xina, que agrupa les lectures del sector manufacturer, de serveis i de la construcció, s'ha situat a l'agost en 54,5 punts, enfront dels 54,1 del mes anterior, acumulant així sis mesos consecutius a l'alça, després del mínim històric de 28,9 punts del mes de febrer.

L'expansió de l'activitat empresarial a l'agost reflecteix el fort creixement de l'índex no manufacturer de la Xina, que inclou els serveis i la construcció, que s'ha accelerat per sisè mes consecutiu i marca la seva millor lectura des de fa més d'un any, en 55,2 punts comparat amb els 54,2 de juliol.

En el cas de la construcció, el corresponent subíndex s'ha situat a l'agost en 60,2 punts, lleugerament per sota dels 60,5 de juliol, mentre que el PMI de serveis ha augmentat fins als 54,3 enters des dels 53,1 del mes anterior.

En el cas de la indústria manufacturera, no obstant això, l'índex PMI s'ha situat a l'agost en 51 punts, una dècima menys que el mes anterior, encara que per sobre de la lectura de 50 punts anterior a la crisi del coronavirus.

"Les últimes enquestes oficials del PMI van mostrar que el ritme de creixement econòmic es va accelerar a l'agost, ja que l'activitat més sòlida en els serveis va compensar amb escreix una lleugera pèrdua d'impuls en el sector de la fabricació i la construcció", va indicar Julian Evans-Pritchard, economista sènior per a la Xina de la consultora Capital Economics.

En aquest sentit, l'expert considera que "no és massa sorprenent que el PMI manufacturer hagi començat a estabilitzar-se, ja que el creixement de la indústria ja ha recuperat el seu nivell anterior al virus", mentre que és encoratjador que la recuperació s'estigui ampliant al sector de serveis.

"Això és consistent amb la nostra opinió que un repunt impulsat per la inversió eventualment també apuntalaria la confiança del consumidor i la despesa de les llars, mantenint la recuperació econòmica general en el bon camí", va assenyalar.

Últimas noticias