Cellers Torres inverteix 12 milions en la lluita contra el canvi climàtic
Llança uns premis als seus proveïdors que més redueixen el carboni
- Torres ha fet una gran aposta per les energies renovables
Actualitzat : 15:48
Cellers Torres ha invertit 12 milions d'euros en lluita contra el canvi climàtic entre 2007 i 2017 en el marc de la seva iniciativa Torres & Earth, a la qual destina un 11% dels beneficis anuals amb l'objectiu de reduir un 30% les emissions de CO2 per ampolla del 2008 al 2020.
Les actuacions realitzades fins ara han permès una reducció del 15,6%, i per aconseguir l'objectiu del 2020 ha impulsat uns premis per implicar encara més als seus proveïdors, amb reconeixements en tres categories: viticultores, logística i envasament, que en la primera edició han recaigut en Canela, JF Hillebrand i Vidrala, respectivament.
Torres ha fet una gran aposta per les energies renovables
El president de la companyia, Miguel Torres, ha atribuït la implicació del celler en la lluita contra el canvi climàtic al fet que l'augment global de temperatures afecta negativament als vinyers, i ha desitjat: "Tant de bo el compromís s'estengui a més empreses i que l'escalfament global no sigui tan greu".
Torres ha fet una gran aposta per les energies renovables, però el president ha criticat les traves administratives a l'energia fotovoltaica: "Per demanar el permís has de tenir la instal·lació finalitzada, i després els tràmits administratius acumulen més de sis mesos de demora fins que pots connectar les plaques solars. Tenim unes plaques instal·lades des de maig i s'està perdent energia".
Cellers Torres posa l'accent principalment en les renovables, l'eficiència energètica i el transport ecoeficient, amb actuacions com la instal·lació d'una caldera de biomassa en el seu celler de Pacs del Penedès (Barcelona), la reforestació de boscos, un tren solar per a visitants, la reutilització d'aigua de pluja, i tractors que funcionen amb biometà, entre d'altres, que han permès reduir un 40% les seves emissions pròpies de CO2.
La companyia, que a més participa en projectes de R+D sobre com afecta el canvi climàtic a la vinya i el raïm, també està apostant per nous terrenys en els quals plantar vinya, a més altitud sobre el nivell del mar, per fugir dels efectes del canvi climàtic, que no solament es noten en la temperatura, sinó en més episodis de sequera, gelades i calamarsa.