Cameron cancel·la el míting a Gibraltar per l'atac a una diputada laborista

El primer ministre britànic ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter

Per

Bolsamania | 16 jun, 2016

Actualitzat : 18:26

El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat a través de Twitter que cancel·la el seu míting a Gibraltar per l'atac sofert per la diputada laborista Jo Co a Leeds. Cameron anava a visitar la colònia per fer campanya a favor de la permanència a la UE. No obstant això, considera oportú que es cancel·lin tots els actes. La diputada es troba en estat crític.

A causa de l'atac que ha sofert la diputada, David Cameron ha decidit cancel·lar el míting que tenia programat a Gibraltar juntament amb el ministre principal de la colònia, Fabian Picardo, si bé mantindran la seva reunió. En aquest acte, Cameron anava a demanar el vot de la permanència als ciutadans gibraltarenys.


Jo Coix a Leeds es troba en estat crític. "És el correcte que tota la campanya s'hagi suspès després del terrible atac a Jo Coix. No seguiré endavant amb l'acte d'aquesta nit a Gibraltar", ha anunciat a Twitter. Cameron anava a participar en un acte juntament amb el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, en la qual era la primera visita d'un primer ministre britànic al ‘Peñón’ des de 1968.


LA DIPUTADA, EN ESTAT CRÍTIC


La diputada laborista Jo Coix ha resultat ferida de bala aquest dijous en un atac s'ha produït a Birstall, Yorkshire, prop de Leeds (Anglaterra), segons informen les cadena de televisió ITV i Sky News, que citen diversos testimonis. En el cas de la BBC, també apunta al fet que la diputada, que és copresidenta del grup parlamentari Amics de Síria, també hauria estat apunyalada. La diputada ha estat traslladada a un hospital de Leeds.


Segons indica Europa Press, Coix, de 41 anys, va ser escollida per primera vegada en les últimes eleccions celebrades el 2015. Segons el testimoni citat per Sky News, la laborista ha quedat tombada al terra sagnant després del succés que s'ha produït prop d'una biblioteca on havia celebrat un acte.


Un home de 52 anys d'edat, ha estat detingut després d'aquest atac Jo Coix, una mare de 41 anys d'edat, amb dos nens, que hauria sofert lesions greus després de rebre un tret a Birstall, prop de la ciutat de Leeds. Segons declara un testimoni, "semblava que portava un arma antiga, com si fos de la Primera Guerra Mundial o artesana. No era la típica arma, això segur", apunta aquest ciutadà.

Últimas noticias