Calviño sobre Bankia: "No és el moment de plantejar-se vendre"

La baixa cotització del banc impedeix prendre una decisió

Per

Bolsamania | 11 set, 2018

De moment no es privatitzarà Bankia. La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, així ho ha confirmat i ha atribuït la decisió als "preus de mercat tan baixos" a la borsa de l'entitat, que aquest dimarts cotitza al voltant dels 3,34 euros per acció. Fa un any, els títols del banc es negociaven al voltant dels 4 euros.

"Hi ha un objectiu de privatització que no és demà, som a temps per considerar diferents opcions", ha apuntat la ministra durant un esmorzar de Nova Economia Fòrum. El que sí que ha confirmat és que ara "no és el moment de plantejar-se vendre".

En tot cas, l'objectiu del Ministeri d'Economia i Empresa és "mantenir l'estabilitat financera i maximitzar la recuperació de les ajudes públiques" concedides al banc, que actualment està gestionat "de manera professional" i amb "resultats positius". Per això, segons ha dit, "més que córrer, cal fer-ho bé."

D'altra banda, la ministra, que ha estat presentada durant l'esmorzar per l'expresident de la Comissió Europea Joaquín Almunia, ha manifestat que Espanya es troba en una "fase positiva" del cicle econòmic i les previsions de creixement per a aquest any, d'entre el 2,6% i el 2,8%, són "elevades".

Calviño ha defensat que la sostenibilitat fiscal "requereix una política fiscal responsable". "No seria intel·ligent seguir reduint la ràtio d'ingressos sobre el Producte Interior Brut (PIB)", ha apuntat, i alhora ha assenyalat que "aplicar noves baixades d'impostos no seria política conservadora, sinó contrària a la disciplina fiscal". Envia així un missatge al líder de l'oposició, Pablo Casado, president del PP, que en diverses ocasions ha advocat per abaixar els impostos davant les propostes del Govern de crear noves figures fiscals.

MANTENIR L'OCUPACIÓ A NAVANTIA

Calviño també s'ha fet ressò de la situació dels treballadors de Navantia a Cadis. La ministra ha explicat que, tot i que no hi ha cap decisió presa encara, la "prioritat" del Govern és "protegir els llocs de treball", especialment a zones on l'atur és alt, com a Cadis.

"Ha de ser el punt central sobre el qual hem de centrar les actuacions", ha apuntat Calviño. La responsable econòmica del Govern es pronuncia així al voltant de la polèmica sorgida després de la negativa del Ministeri de Defensa a vendre 400 bombes de precisió a l'Aràbia Saudita. Després d'aquesta decisió, el país ha amenaçat a Espanya amb cancel·lar un contracte naval de 1.800 milions d'euros concedit a Navantia.

Últimas noticias