Bullard (Fed) insta a accelerar el tapering per contrarestar la inflació als EUA

Demana una direcció més agressiva a les properes reunions del FOMC

Per

Bolsamania | 17 nov, 2021

El president del Banc de la Reserva Federal de Sant Lluís, James Bullard, ha declarat que el banc central hauria d'accelerar la reducció de l'estímul monetari en resposta a un augment de la inflació als Estats Units.

"Crec que al comitè li correspon anar en una direcció més agressiva durant les properes reunions, perquè puguem gestionar el risc d'inflació de forma adequada", ha assenyalat Bullard, que votarà sobre la política monetària el 2022, en una entrevista de Bloomberg Television dimarts.

El Comitè Federal de Mercat Obert va anunciar a principis d'aquest mes que començaria a reduir el programa de compra de bons per valor de 120.000 milions de dòlars al mes que va posar en marxa l'any passat als primers dies de la pandèmia. El ritme de reducció previst el situa a la senda del cessament total de les compres a mitjans del 2022, com recull Bloomberg.

Les dades del govern han apuntat a una intensificació de la inflació des de llavors, cosa que ha portat alguns exfuncionaris a demanar a la Fed que acceleri el procés de reducció. Un informe del 10 de novembre del Departament de Treball va mostrar que l'índex de preus al consum va augmentar un 6,2% en els 12 mesos fins a l'octubre. Això és la taxa d'inflació més alta des del 1990.

"Podríem moure'ns més ràpid, mantenim l'opció que podríem accelerar el tapering si és apropiat", ha afirmat Bullard, assenyalant que havia proposat el final del tapering de la compra de bons per al març i afegint que el comitè també tindria l'opció d'elevar els tipus mentre es duia a terme, en cas de voler avançar més ràpid.

"Una altra consideració que posaria sobre la taula, i que he posat sobre la taula, és que podem permetre la sortida del balanç al final del tapering en lloc d'esperar aquesta decisió durant més temps", ha assenyalat Bullard, afegint-hi, "Crec que seria una manera de tenir una política una mica més dura que d'una altra manera”.

No obstant, com informa Bloomberg, altres funcionaris de la Fed no han tingut pressa per accelerar el tapering. El president de Richmond, Thomas Barkin, ha declarat dilluns que el banc central pot ser "pacient" en l'avaluació del tapering i "és molt útil per a nosaltres tenir uns mesos més per avaluar". A més, el president de Minneapolis, Neel Kashkari, ha assenyalat que "no hauríem de reaccionar de forma exagerada davant del que probablement serà un factor temporal".

Últimas noticias