Brussel·les continuarà aplicant els aranzels a la importació de vehicles elèctrics de la Xina

Els països de la UE no han aconseguit una majoria qualificada en contra de la proposta

Per

Bolsamania | 04 oct, 2024

La Comissió Europea continuarà aplicant els aranzels a la importació de vehicles elèctrics des de la Xina després que, en la votació d'aquest divendres, els països de la Unió Europea (UE) no hagin estat capaços d'aconseguir prou majoria en contra de la proposta.

D'aquesta manera, Brussel·les haurà de prendre la decisió definitiva als propers dies, en concret abans del 30 d'octubre, sobre fer permanents els aranzels que des del mes de juliol passat imposa de manera provisional en considerar que reben subvencions que fan malbé els fabricants de la UE.

Ara, la Comissió Europea vol intentar arribar a un acord per revertir aquesta mesura, per la qual cosa continuarà negociant amb Pequín.

A la votació que ha tingut lloc aquest divendres, han estat cinc els països que han votat en contra de la proposta de Brussel·les de fer permanent els gravàmens, deu n'han votat a favor i 12, entre ells Espanya, se n'han abstingut.

Per bloquejar la decisió calia sumar una majoria d'almenys 15 Estats membres que representin com a mínim el 65% de la població europea.

Els aranzels de la UE duraran fins a cinc anys i oscil·laran entre el 7,8% per a Tesla i el 35,3% per a SAIC, propietària de la marca MG.

Últimas noticias