BofA millora la seva previsió de PIB per a la zona euro: creu que només es contraurà un 7,3%

L'entitat estatunidenca millora la dada de 2020 però empitjora la de 2021

Per

Bolsamania | 04 set, 2020

L'economia de la zona euro ha rebut aquest divendres un important recolzament de part de Bank of America (BofA). L'entitat estatunidenca ha millorat la seva previsió sobre el Producte Interior Brut (PIB) de l'Eurozona, de manera que ara creu que l'economia només caurà un 7,3% enguany. No obstant això, ha empitjorat els seus pronòstics sobre l'acompliment en 2021.

En un informe titulat 'Benvingut a la realitat', el banc assegura que l'any vinent el PIB de la zona euro creixerà un 3,8%. És a dir, ha retallat la seva estimació en 50 punts bàsics, mentre que en el cas de 2020 l'ha elevat en 60 punts bàsics.

"Estem ara per sobre del consens per a enguany (-8,1%) però, cosa que és més important, molt per sota del 2021 (5,7%)", diuen els analistes de l'entitat estatunidenca, que justifiquen aquesta decisió en què pensen que "la balança de riscos continua estant fermament inclinada a la baixa, el recompte del virus és preocupant i el calendari d'esdeveniments massa ple perquè hi hagi un tranquil segon semestre" enguany.

Al seu judici, és clar que a la regió de l'euro "l'impuls de la recuperació s'està esvaint ràpidament", i d'aquí les seves previsions.

Així mateix, parla dels seus pronòstics per a la inflació, que estimen en el 0,7% enguany i en el 0,5% el 2021. "La inflació no es veu enlloc", i per això Bank of America espera "més del Banc Central Europeu (BCE)", que es reuneix la setmana que ve i que podria seguir els passos de la Reserva Federal pel que fa a la inflació.

Els analistes de BofA creuen que "els 'coloms' del BCE dominaran la setmana que ve, donada la pressió de les divises, la inflació d'agost i la Fed", encara que creuen que "l'acció no arribarà fins a desembre". En opinió del banc, cal esperar "una altra extensió del PEPP (Programa de Compres d'Emergència per a Pandèmies) al desembre, d'uns 500.000 milions d'euros més, i que es prolongui fins a finals de 2021".

"Orientar a més al desembre, i els jocs de paraules sense compromís entorn de les retallades dels tipus i la simetria dels objectius d'inflació és probablement el més en termes d'acció que hauríem d'esperar", conclou.

Últimas noticias