Barnier (UE) sobre les negociacions del Brexit: "No hi ha hagut cap progrés decisiu"

Acaba la tercera ronda de negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea

Per

Bolsamania | 01 set, 2017

Actualitzat : 10:29

Michael Barnier, negociador cap de la Unió Europea (UE) per al Brexit, es va mostrar aquest dijous pessimista sobre les últimes negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Durant la passada jornada se celebrava l'últim dia de la tercera ronda de negociacions i Barnier ha deixat clar que els debats no han generat el tipus de progrés necessari de cara a la nova fase de negociacions fixada per a l'octubre.

Per la seva banda, David Davis, el ministre britànic per al Brexit, es va mostrar una mica més optimista i va dir que les negociacions havien estat productives. "Val a dir que hi ha hagut certs progressos concrets", ha assenyalat. Tant Barnier com Davis van reconèixer "un resultat fructífer" en els debats sobre Irlanda i els drets dels treballadors fronterers. No obstant això, més enllà d'això, la manca de resultats segueix sent evident, especialment pel que fa a la factura que haurà de pagar el Regne Unit per la seva sortida.

Barnier fins i tot va parlar d'un eventual tancament en fals de les discussions. "La qüestió fonamental a la qual hem de respondre és saber si el 29 de març de 2019 a mitjanit estarem preparats per a la sortida ordenada del Regne Unit o si surt de la UE sense acord, amb totes les conseqüències", va dir el màxim representant de la UE per al Brexit. Aquest dia es compliran els dos anys que l'article 50 estableix perquè la sortida del Regne Unit es faci realitat.

Últimas noticias