Barclays redueix la seva previsió de creixement per a la Zona Euro el 2018 fins al 2,3%

Les dades d'activitat han sorprès negativament durant el primer trimestre del 2018, destaquen aquests experts

Per

Bolsamania | 13 abr, 2018

Actualitzat : 13:07

Els experts de Barclays han retallat lleugerament la seva previsió de creixement per a la Zona Euro per a aquest any 2018 fins al 2,3% des del 2,5% previ. "Hem reduït lleugerament el creixement del primer semestre a les tres economies més grans de la Zona Euro, cosa que implica una rebaixa en la nostra previsió de creixement de la zona euro per 2018 fins al 2,3% des del 2,5%", expliquen en un informe publicat aquest dijous i titulat 'El BCE errarà pel costat de la precaució'.

Aquests analistes expliquen que les dades d'activitat han sorprès negativament durant el primer trimestre del 2018 i els nivells globals llancen "una ombra més gran" sobre les perspectives del segon trimestre. "Els motors subjacents del creixement de la zona euro segueixen vigents, per tant, creiem que estem en un punt feble en lloc de davant d'un canvi en la tendència del creixement subjacent".

Barclays explica que les dades d'activitat han sorprès negativament durant el primer trimestre del 2018 i els nivells globals llancen "una ombra més gran" sobre les perspectives del segon trimestre

Barclays conserva sense canvis les seves estimacions d'inflació subjacent. "Vam pronosticar que la inflació subjacent es mantindrà en la modesta tendència alcista que va començar el 2014: una mitjana un 1,2% el 2018 i un 1,4% el 2019 després de situar-se a l’1,0% el 2017 (...)". La inflació general, afegeixen aquests analistes, segueix dominada per components volàtils. "Esperem que els factors tècnics, incloent-hi els efectes de base, donin suport a la inflació de l'energia durant el segon i tercer trimestre. Pronostiquem que la inflació general s'accelerarà de l'1,1% al febrer a l’1,8% al juny d'aquest any, amb una mitjana un 1,6% durant el segon i tercer trimestre, abans que disminueixi a l’1,4% durant el quart trimestre de 2018", afegeixen.

EL BCE SERÀ CAUTELÓS

Amb tot, des de Barclays creuen que el Banc Central Europeu (BCE) serà cautelós. "Les recents declaracions del BCE suggereixen que probablement errarà pel costat de la precaució en eliminar les mesures no convencionals (QE i tipus negatius) a causa de l'entorn d'inflació moderada i el risc d'una forta correcció del mercat desencadenat per un moviment prematur", adverteixen des de Barclays.

Barclays aprofita per modificar les seves previsions sobre política monetària. "Esperem una disminució gradual de les compres d'actius nets (situades als 30.000 milions d'euros des de gener), possiblement dividida en 15.000 milions a l'octubre, 10.000 milions al novembre i 5.000 milions al desembre".

Finalment, des de Barclays preveuen que el BCE anunciï una lleugera rebaixa en les seves perspectives econòmiques per al 2018 durant la reunió d'abril. "Esperem una rebaixa en la sòlida perspectiva descrita al març, encara que el BCE no actualitzarà les seves projeccions macroeconòmiques fins al juny. Això no vol dir que el BCE hagi canviat el seu punt de vista sobre la fortalesa subjacent de l'economia de la Zona Euro, almenys no ho creiem. És més aviat el reconeixement del comportament suau inesperat del primer trimestre i la manca de bones notícies sobre la inflació subjacent. També és un reconeixement que l'entorn global s'ha tornat més incert a la llum del conflicte comercial entre els EUA i la Xina, les creixents tensions a l'Orient Mitjà, i les tensions entre els EUA i Rússia, així com les incerteses al voltant de la presidència de Trump", conclouen aquests analistes.

Últimas noticias