ATA xifra en 280.000 els autònoms amb el negoci tancat que continuen pagant la quota

Es concentren en hostaleria, comerç, educació, activitats artístiques i recreatives

Per

Europa Press | 20 ago, 2020

Actualitzat : 16:20

En l'actualitat hi ha 280.000 autònoms amb els seus negocis tancats, però que es mantenen d'alta a la Seguretat Social pagant la quota mensual, segons ha expressat el president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor.

Amor ha explicat en declaracions a Europa Press que aquests autònoms que no han obert encara i continuen pagant cada mes es concentren en l'hostaleria, el comerç, l'educació, i en activitats artístiques i recreatives. "Ara mateix s'han activat el 92% dels autònoms, però n'hi ha un 8% d'ells que han tancat i que no han tornat a obrir", ha ressaltat, després d'afirmar que a efectes estadístics estan actius encara que els seus negocis estan tancats.

Segons Amor, aquests autònoms segueixen donats d'alta perquè es van acollir a la prestació extraordinària per cessament d'activitat i perquè posteriorment al juliol van obtenir una exoneració i a l'agost només pagaran el 50% de la seva quota. No obstant això, diu que aquest col·lectiu està esperant a veure si les coses milloren per tornar a obrir el negoci, però que "els rebrots i la nova onada de contagis fan que les coses empitjorin".

En aquesta línia, el president d'ATA ha estimat que pràcticament el 60% d'aquests 280.000 autònoms no tornarà a obrir o "ho tindrà molt difícil".

Respecte a la prestació per cessament d'activitat, Amor ha dit que aquesta eina ha estat "un fracàs", perquè s'ha deixat fora als autònoms que han estat en tarifa plana, bonificació, amb una reducció o en pluriactivitat. "D'aquests 280.000 autònoms que tenen els seus negocis tancats, únicament 120.000 cobraran la prestació. És un fracàs", ha postil·lat. Per això, ha posat l'accent que se li va demanar al Govern que tots els treballadors per compte propi als quals els sorgissin restriccions de qualsevol tipus poguessin acollir-se a la prestació extraordinària, però que l'Executiu "no en va fer cas i el resultat és el que és".

Amor ha demanat que els treballadors per compte propi que tenen tancats els seus negocis per les diferents restriccions aprovades per culpa de la pandèmia tinguin dret a la prestació extraordinària, "encara que no tinguin el període mínim de cotització". "El Govern diu que ho està estudiant, però ens trobem en una situació d'emergència que requereix mesures d'emergència, mesures ràpides i àgils", ha incidit.

Últimas noticias