Asempleo denúncia ofertes de feina falses a RRSS i portals d'ocupació

La patronal ha alertat de l'increment de pràctiques fraudulentes

Per

Europa Press | 25 ago, 2020

La patronal d'Empreses de Treball Temporal i Agències d'Ocupació (Asempleo) ha denunciat l'increment de pràctiques fraudulentes tant a les xarxes socials com en portals d'ocupació per a captar víctimes a través d'ofertes de feina falses.

La patronal ha anunciat mitjançant un comunicat que ha tingut coneixement de pràctiques en les quals empreses, "probablement d'origen estranger, utilitzant noms i logos d'empreses de treball temporal i agències d'ocupació autoritzades, capten candidats a través d'ofertes d'ocupació atractives amb l'objectiu d'utilitzar aquests canals per dur a terme estafes de tota mena".

Ha assenyalat que moltes de les seves empreses associades, que apliquen un estricte codi ètic de bones pràctiques, han denunciat la suposada utilització d'aquest frau i per això la patronal va decidir investigar-ho.

"Ens hem assegurat que els fets s'hagin posat en coneixement de les Unitats de Ciberseguretat de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat", ha apuntat, després de reclamar que no es pot mantenir una posició indiferent davant aquesta mena de situacions.

Per a Asempleo, és necessari que, ara més que mai, a més de reforçar i garantir la seguretat i salut a la feina, s'ofereixi més control i observança dels drets dels treballadors, així com de la millora de la seva ocupabilitat.

Per això, la patronal ha sol·licitat considerar reforçar els mecanismes de verificació de les ofertes publicades als portals d'ocupació.

Últimas noticias