Alemanya voreja la recessió: el seu PIB es contreu un 0,1% durant el segon trimestre

Els conflictes comercials i una economia global més feble han frenat les exportacions

Per

Bolsamania | 27 ago, 2019

El Producte Interior Brut (PIB) d'Alemanya es va contraure un 0,1% durant el segon trimestre de l'any en comparació amb els tres mesos anteriors, cosa que apropa cada vegada més a la recessió la major economia de l'Eurozona, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). Els conflictes comercials i una economia global més feble han frenat les exportacions durant aquest període.

Durant els tres primers mesos de l'any, el PIB alemany va créixer un 0,4%, enfront de l'estancament registrat durant l'últim trimestre del passat exercici. Si l'economia alemanya cau també durant el tercer trimestre, el país entrarà en recessió tècnica després de sumar dos trimestres consecutius de contracció.

Si l'economia alemanya cau també durant el tercer trimestre, el país entrarà en recessió tècnica

Les dades que es van publicant cada vegada donen més senyals de desacceleració. Sense anar més lluny, aquest dilluns, l'índex de clima empresarial IFO va caure a l'agost al seu pitjor nivell en gairebé set anys, ja que la debilitat industrial amenaça d'estendre als proveïdors de serveis.

Ara, entre abril i juny, el descens en el comerç exterior va ser el principal causant de la desacceleració econòmica. Les exportacions disminueixen un 1,3%, més que les importacions, un 0,3%, respecte al trimestre anterior. D'altra banda, els consumidors van ajudar a l'estímul de la seva economia i la despesa del consumidor privat va ser un 0,1% més alt que l'començament de l'any. Les empreses també van invertir més, però, la inversió en construcció es va reduir en un 1%.

Des de Renta 4 assenyalen que "la prevista continuïtat de la debilitat econòmica durant el tercer trimestre del 2019, a la llum d'indicadors avançats de cicle com la IFO d'agost coneguda ahir, podria situar la primera economia d'Europa en recessió tècnica per primer cop des de 2013 i incrementar la pressió per a nous estímuls econòmics, tant monetaris com fiscals".

El mercat està "ansiós per la contracció del PIB de l'economia més gran de l'Eurozona, Alemanya. El fet que les dades coincidissin amb el pronòstic ha fet que el risc d'una recessió severa sigui menys significatiu, almenys per ara", apunten en Think Markets.

Últimas noticias