Alemanya es 'cala', amb les seves comandes de fàbrica retrocedint un 0,2% a l'abril

Malgrat tot, li permeten superar els nivells previs a la pandèmia del coronavirus

Per

Europa Press | 07 jun, 2021

Les noves comandes de fàbrica a Alemanya han caigut un 0,2% a l'abril, però han superat els nivells preCovid, segons les dades publicades aquest dilluns per l'oficina federal d'estadística, Destatis.

D'aquesta manera, i excloent-ne les grans comandes, els nous encàrrecs al sector manufacturer han estat un 1,5% més alts que al mes anterior.

Respecte al mateix mes del 2020, les comandes de la indústria alemanya van experimentar un increment interanual del 78,9% a l'abril.

Les comandes nacionals van disminuir un 4,3% a l'abril i les comandes des de l'estranger van augmentar un 2,7% respecte al mes anterior. Les noves comandes de la zona del euro van augmentar un 0,7% i les noves comandes d'altres països van augmentar un 3,8% en comparació amb març de 2021.

A l'abril de 2021, els fabricants de béns intermedis van veure disminuir els nous encàrrecs en un 1% en comparació amb març de 2021. Els fabricants de béns d'equip van experimentar un augment del 0,2% pel que fa al mes anterior. Quant als béns de consum, les noves comandes van augmentar un 1,4%.

En comparació amb febrer de 2020, últim mes abans de l'impacte de la pandèmia, les noves comandes industrials d'Alemanya es van situar en un 9,9% per sobre en dades ajustades.

Últimas noticias